Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4,5 vuotta
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kätilö (AMK) | päivätoteutus

Tavoite

Kätilö AMK-koulutus antaa valmiudet toimia seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana. Huolehdit raskaana olevien, synnyttävien ja synnyttäneiden naisten ja perheiden sekä terveiden vastasyntyneiden lasten hyvinvoinnista. Kätilön ammattitaitoon kuuluu myös perhesuunnittelu ja naistentautien hoitotyö.

Koulutuksen sisältö

Kätilön tutkinto-ohjelmassa saat sekä sairaanhoitajan että kätilön ammattipätevyyden. Ensimmäiset kolme vuotta opiskelet pääsääntöisesti sairaanhoitajan tutkintoon kuuluvia opintoja. Viimeiset puolitoista vuotta sisältävät kätilötyön opintoja.

Opinnot sisältävät

  • perus- ja ammattiopintoja
  • vapaasti valittavia opintoja
  • ammattitaitoa edistävää harjoittelua sekä
  • opinnäytetyön.

Voit täydentää opintojasi painottaen yrittäjyyttä tai kansainvälisyyttä. Koulutuksen aikana hankit valmiuksia toimia erilaisissa työryhmissä ja verkostoissa sekä voit osallistua kätilötyön kehittämiseen.

Opinnot ovat käytännönläheisiä. Puolet opinnoista on ammattitaitoa edistävää harjoittelua, joka toteutuu koulun simulaatio-oppimisympäristöissä ja hoitotyön käytännön harjoittelussa sosiaali- ja terveydenhuollon erilaissa toimintaympäristöissä, esimerkiksi terveyskeskussairaaloissa, neuvoloissa ja erikoissairaanhoidon eri osastoilla, kuten synnytys- ja naistentautien osastoilla. Harjoitteluyksiköt ovat eri puolilla Suomea, joten osa harjoittelusta toteutuu Keski-Suomen ulkopuolella.

Kätilön tutkinto-ohjelman opinnot toteutetaan päiväopetuksena. Opiskelusi sisältää dialogitreenejä, verkko-opintoja, luentoja, ryhmätyöskentelyä, simulaatioharjoituksia ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua sekä osallistumista työelämälähtöisiin projekteihin, kuten JAMK Future Factoryyn. Opiskelusi edellyttää sinulta osallistumista kontaktiopetukseen ja ammattitaitoa edistävään harjoitteluun.  Harjoittelu on usein kolmivuorotyötä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kätilö (AMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu on vetovoimainen ja kansainvälinen korkeakoulu. Yksiköitä ovat ammatillinen opettajakorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö, liiketoimintayksikkö sekä teknologiayksikkö. Toimipisteet sijaitsevat eri puolilla Jyväskylää ja Saarijärven Tarvaalassa. JAMK tarjoaa korkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta, ammatillista opettajakoulutusta, avoimia ammattikorkeakouluopintoja ja täydennyskoulutusta. JAMKilla on kiinteät suhteet alueen yrityksiin...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: