Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


10 syys 2021
Monimuotototeutuksesta päivätoteutukseen
Hei! Haluaisin kysyä sellaista, että hain opiskelemaan syksyn yhteishaussa monimuotoon, sillä alalleni ei löytynyt päivätoteutukseen paikkoja. Pystynkö vaihtamaan monimuotototeutuksesta päivätoteutukseen kesken kaiken? :)

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestä. Mikäli saat opiskelupaikan monimuototeutuksesta, voit olla heti opintojen alussa yhteydessä oppilaitoksen opinto-ohjaajaan ja kysellä mahdollisuuksistasi vaihtaa päiväopintojen puolelle, mikäli kyseistä koulutusohjelmaa järjestetään päivätoteutuksena oppilaitoksessa. Mikäli haluat varmuuden opintojen vaihtamisen mahdollisuudesta ennen yhteishaun tulosten tuloa, voit olla yhteydessä oppilaitoksen hakupalveluihin.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

02 syys 2021
Monimuotototeutuksesta lähitoteutukseen
Moikka! Olen hakemassa syksyn yhteishaussa sosionomiksi sekä yhteisöpedagogiksi monimuotototeutuslinjalle. Onko myöhemmin mahdollista siirtyä päiväopetukseen, jos siltä tuntuu? Dyslexian takia olisin mielellään mahdollisimman paljon lähiopetuksesta enkä etänä & itsenäisesti.

Vastaus

Moikka,

Kiitos viestistäsi ja onnea yhteishakuun! 

Mikäli saat opiskelupaikan, voit keskustella oppilaitoksen opinto-ohjaajan kanssa siitä, miten kohdallasi opinnot olisi parasta järjestää. Opinnot voi suorittaa joustavasti korkeakouluissa. Vallitseva koronatilanne saattaa toki vaikuttaa lähiopintojen järjestämiseen vielä jonkin aikaa.

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

13 heinä 2021
Opiskelupaikka eri paikkakunnalta
Hei! Sain monimuoto-opiskelupaikan Porin Diakista, mutta asun itse Turussa. Onko minun muutettava Poriin, vaikka lähijaksoja on 4-7 viikkoa lukukaudessa? Haluaisin mieluiten asua Turussa, mutta opiskelupaikka olisi myös minulle tärkeä. Kiitos avusta.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi ja onnea opiskelupaikasta! Opiskelupaikkakunnan valitseminen herättää varmasti monella ristiriitaisia tunteita ja muuttaminen uudelle paikkakunnalle saattaa jännittää. 

Monet opinnot ovat joustavia ja etenkin monimuoto-opinnoissa lähiopetusjaksoja on melko vähän. Voit tietysti itse valita asuinpaikkakuntasi vapaasti, eikä opiskelupaikka tietyltä paikkakunnalta edellytä sinne muuttamista. Sinun tulee vain olla valmis matkustamaan oppilaitokselle lähijaksojen aikana.

Tsemppiä alkaviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.