Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia - Sivu: 1

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


12 heinä 2017
AMK-paikan lykkääminen tai vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin
Hei, hain Lapin AMK sosionomi päivätoteutukseen ja sain paikan, jonka otinkin jo vastaan. Nyt kuitenkin vasta huomasin, että opintoja ei voikaan lykätä noin vain kuten aiemmin on voinut. Onko siis mahdollista, että vaihtaisin päiväopinnoista monimuotoon tai voinko saada lykkäystä vuodella, sillä muutto ei tällä hetkellä ole mahdollista töiden takia. Olen tietoinen uudesta laista, jossa lykkäystä voi saada jos lähtee armeijaan tai on äitiyslomalla. Voiko kouluni silti myöntää lykkäystä jos asiasta sieltä kysyn tai se vaihto monimuotoon?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikan saamisesta! Kuten itsekin jo kirjoitit, ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Näin olen se, että et pysty muuttamaan töiden takia, ei valitettavasti ole pätevä syy poissaolevaksi ilmoittautumiseen. Tietenkin voit vielä kysyä asiasta suoraan Lapin AMK:sta, mutta pahoin pelkään, että he eivät voi tehdä poikkeusta.

Hyvä vaihtoehto sinulle voisi siis olla vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin. Me Studentumilla emme kuitenkaan voi ottaa asiaan kantaa, vaan tätä sinun tulee myös kysyä suoraan Lapin AMK:sta.

Toivottavasti asiat järjestyvät. Onnea opintoihisi!

Terveisin,
Studentum.fi

12 heinä 2017
Opiskelupaikan lykkääminen armeijan vuoksi
Moi. Onko opiskelupaikkaa mahdollista lykätä, jos menen armeijaan vasta 2018 tammikuussa, mutta olisi mahdollisuus päästä opiskelemaan jo nyt syksyllä?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikan saamisesta.

Ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;

2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai

3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Jos poissaolon lakisääteinen syy osuu vain toiselle lukukaudelle (esim. tammikuussa alkava asepalvelus), voit halutessasi ilmoittautua poissaolevaksi koko lukuvuodeksi. Voit myös muuttaa kevätlukukautta koskevan läsnäoloilmoittautumisen poissaoloilmoittautumiseksi kevätlukukauden ilmoittautumisaikana.

Eli voit siis olla poissaolevana joko koko lukuvuoden tai vain kevään 2018.

Muistathan toimittaa oppilaitokseen selvityksen poissaolon syystä korkeakoulun määräämään ajankohtaan mennessä.

Onnea opintoihisi ja armeijaan!

Terveisin,
Studentum.fi

12 heinä 2017
Ohjeet opiskelupaikan lykkäämiseen armeijan vuoksi?
Kuinka ammattikorkeakoulun lykkäys vuodella tapahtuu, kun en löydä selkeitä ohjeita mistään? Ja menen armeijaan.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikan saamisesta. Ensin sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan annettuun määräaikaan mennessä Oma Opintopolku -palvelussa.

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua ammattikorkeakouluun määräaikaan mennessä. Voit ilmoittautua joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi – sinun tapauksessa poissaolevaksi.

Ammattikorkeakouluun voit ilmoittautua samalla kun otat opiskelupaikan vastaan Oma Opintopolku -palvelussa tai muulla ammattikorkeakoulusi ilmoittamalla tavalla. Ilmoittautuminen voi tapahtua esimerkiksi Oili-palvelun kautta.

Poissaolevaksi ilmoittamisen lisäksi sinun tulee toimittaa ammattikorkeakoululle selvitys poissaolon syystä korkeakoulun määräämään ajankohtaan mennessä. Sinun tapauksessasi selvityksenä toimii palvelukseenastumismääräys.

Mikäli kaipaat vielä tarkempia ohjeita, sinun kannattaa olla yhteydessä siihen ammattikorkeakouluun, josta olen opiskelupaikan saanut.

Onnea opintoihisi ja armeijaan!

Terveisin,
Studentum.fi