Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset ja vastaukset


17 heinä 2020
Miten lykkään opintojen aloitusta?
Miten lykkään opiskelupaikkaa, kun olen menossa armeijaan 4.1.2021 ja haluaisin olla siellä vuoden. Olen miettinyt, miten asiasta pitää ilmoittaa koulupaikkaan.

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestä ja onnea opiskelupaikasta! Varmasti moni pohtii samaa kuin sinäkin. Armeija on hyväksyttävä syy opintojen aloittamisen siirtämiselle.

Näisätä syistä voit ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäisenä lukuvuonna:

  • suoritat asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua
  • olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla
  • olet sairautesi tai vammasi vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojasi.

Mikäli siirrät opintojen aloitusta näistä syistä, sinun on otettava opiskelupaikka vastaan, ilmoittauduttava poissaolevaksi opiskelijaksi ja toimitettava poissaolon syyhyn liittyvät dokumentit määräaikaan mennessä. 

Mikäli tilanteessasi on jotain epäselvää, kannattaa sinun olla mahdollisimman pian yhteydessä siihen oppilaitokseen, josta olet saanut opiskelupaikan. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi 

18 kesä 2020
Monimuoto-opiskelusta päiväopiskeluun
Hei,

hain kevään 2020 yhteishaussa vahingossa monimuotototeutukseen, vaikka tarkoitus oli hakea päivätoteutukseen. Jos saan opiskelupaikan vastaan, onko monimuotototeutuksesta mahdollista vaihtaa päivätoteutukseen, vai pitääkö siihen hakea uudestaan?

Vastaus

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Kyseinen asia sinun tulee varmistaa oppilaitokselta, johon hait. He osaavat sanoa, voitko vaihtaa monimuotototeutuksesta päivätoteutukseen, sillä ko. asiat ovat oppilaitoskohtaisia.

Onnea opintoihin! :)

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

21 tammi 2020
Rakennsutuotantoon suuntautuneen insinöörin työtehtävät
Jos suuntautuu rakennusmestarin (amk) opinnoissa rakennesuunnitteluun, voiko suunnitella omakotitalon sekä myös toimia sen vastaavana mestarina? Entä jos suuntautuu rakennustuotantoon, voiko silloin suunnitella taloa, toimia vastaavana mestarina vai tehdä molempia tai ei kumpaakaan? Mitä siis rakennustuotantoon suuntautunut rakennusinsinööri voi tehdä, kun olen ymmärränyt, että tutkinto on vastaava kuin rakennusmestarilla, mutta ei ole kunnolla tietoa siitä, mitä kyseisellä tutkinnolla voi työkseen tehdä.

Vastaus

Hei,

Kiitos viestistäsi. Käsittääkseni rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin tutkinnon suorittanut voi suunnitella omakotitalon. Rakennesuunnittelun opinnot pätevöittävät rakenne- ja rakennussuunnittelutehtäviin, projektin tuotannonohjaukseen ja rakentamis- ja rakennuttamistehtäviin. 

Talonrakennustuotantoon suuntautunut saat taidot toimia työnjohtajana, työmaainsinöörinä tai -päällikkönä. Opinnot painottuvat enemmän siis tuotannon johtotehtäviin, ja saat valmiudet toimia lain mukaisissa rakennustöissä vastaavana työnjohtajana.

Toivottavasti vastauksesta oli apua :) Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

studentum.fi 


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.