Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Pääsyvaatimukset ja hakeminen ammattikorkeakouluun

Pääsyvaatimukset ja hakeminen ammattikorkeakouluun

Ammattikorkeakouluihin haetaan pääsääntöisesti korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaut järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Syksyn yhteishauissa on yleensä tarjolla vähemmän koulutusaloja ja opiskelupaikkoja kuin kevään haussa. Koulutuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Ammattikorkeakoulujen pääsyvaatimuksena on lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai opistoasteen tutkinto.

Ammattikorkeakoulut päättävät itsenäisesti opiskelijavalinnan perusteista, valintakokeen järjestämisestä sekä opiskelijavalinnasta. Opiskelija voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukuvuonna alkavasta koulutuksesta.

Lähes kaikkiin ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmiin järjestetään valintakoe. Valintakokeet ovat hakijalle yleensä maksuttomia. Ammattikorkeakoulun valintakoe on tehtävä siinä ammattikorkeakoulussa, joka on kutsunut hakijan kokeeseen. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa.

Monet ammattikorkeakoulut tekevät valintakoeyhteistyötä. Tällöin toisessa ammattikorkeakoulussa samalla koulutusalalla tai samassa koulutusohjelmassa suoritetun valintakokeen tulos hyväksytään.


Lue lisää:

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.