Sivuston käyttötapa: Mobiili
Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Ammattikorkeakouluihin haetaan pääsääntöisesti korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaut järjestetään kolme kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväällä ja kerran syksyllä. Syksyn yhteishauissa on yleensä tarjolla vähemmän koulutusaloja ja opiskelupaikkoja kuin kevään haussa. Koulutuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Ammattikorkeakoulujen pääsyvaatimuksena on lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai opistoasteen tutkinto.

Ammattikorkeakoulut päättävät itsenäisesti opiskelijavalinnan perusteista, valintakokeen järjestämisestä sekä opiskelijavalinnasta. Opiskelija voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukuvuonna alkavasta koulutuksesta.

Lähes kaikkiin ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmiin järjestetään valintakoe. Valintakokeet ovat hakijalle yleensä maksuttomia. Ammattikorkeakouluissa on käytössä yhteinen digitaalinen valintakoe, jonka hakija suorittaa omalla tietokoneellaan. Pääsykokeeseen ilmoittaudutaan Opintopolussa. Valintakokeet järjestetään 1.6.–5.6.2020. Hakulomaketta täyttäessäsi voit valita itsellesi sopivan ajankohdan ja paikan pääsykokeen suorittamiselle. 


Lue lisää:

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.