AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musiikkipedagogi (AMK) | instrumenttiopetus ja ryhmänohjaus | päivä- ja monimuotototeutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, paikassa Jyväskylä
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus, Monimuotototeutus

Musiikkipedagogi (AMK) | instrumenttiopetus ja ryhmänohjaus | päivä- ja monimuotototeutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi (AMK) -koulutus pitää sisällään instrumenttiopetuksen ja ryhmänohjauksen sekä varhaisiän musiikkikasvatuksen ja kulttuurihyvinvoinnin tutkinto-ohjelmat, joihin haetaan erikseen. Voit halutessasi hakea myös molempiin hakukohteisiin. Hakeminen on muutenkin joustavaa: koulutamme sekä klassisen että pop/jazz-musiikin osaajia, ja koska meillä ei ole instrumenttikohtaisia kiintiöitä, voit aina hakea meille omalla instrumentillasi.

Instrumenttiopetuksen ja ryhmänohjauksentutkinto-ohjelman opinnot tähtäävät vahvaan musiikilliseen ja pedagogiseen osaamiseen. Opinnoissa kehität käytännön muusikkouttasi, hankit laajat musiikkialan tiedot, sekä parannat valmiuksiasi soveltaa osaamistasi muuttuvassa toimintaympäristössä. Instrumenttiopinnot, yhteismusisointi, musiikin hahmottamis- ja johtamisaineet sekä luovuutta tukevat kokonaisuudet tarjoavat tukevan pohjan musiikillisen ammattitaitosi kehittämiseen. Musiikkipedagogien yhteiset pedagogiset opinnot sekä osaamista syventävät musiikin yksilö- ja ryhmäpedagogiikan opinnot antavat sinulle kattavat pedagogiset valmiudet toimia erilaisissa opetustehtävissä. Voit toimia mm. soiton- tai laulunopettajana, kuoronjohtajana tai musiikinohjaajana yksilöiden ja ryhmien – kuten yhtyeet, orkesterit ja musiikin perusteiden ryhmät – parissa.

Musiikkipedagogina teet työtä, jolla on merkitystä: pääset tukemaan monenlaisten oppijoiden oppimista sekä innostamaan eri-ikäisiä ihmisiä musiikin tekemisen, esittämisen ja opiskelemisen pariin. Myös itse tutkinnolla on merkitystä: musiikkipedagogi (AMK) -tutkinto pätevöittää sinut toimimaan opetustehtävissä mm. musiikkikouluissa ja -opistoissa, kansalais- ja työväenopistoissa sekä ammatillisella toisella asteella. Tutkinto sisältää ammatillisen opettajankoulutuksen eli 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot, jotka antavat sinulle yleisen pedagogisen kelpoisuuden opetustehtäviin. Pedagogisten taitojen lisäksi saat valmiuksia muusikkona, yrittäjänä sekä erilaisissa alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä toimimiseen.

Musiikkipedagogiopiskelijana olet osa Suomalaista musiikkikampusta, joka on Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian muodostama musiikin, tanssin ja soveltavan taiteen kehittämisyhteisö. Musiikkikampus tarjoaa sinulle asiantuntevaa opetusta, laajat yhteistyö- ja kumppaniverkostot sekä Suomen monipuolisimmat mahdollisuudet musiikin opiskeluun mm. oppilaitosrajat ylittävän ristiinopiskelun muodossa. Käytössäsi ovat modernit opetustilat, uusittu ääni- ja valotekniikka sekä kaksi konserttisalia, joista löydät sopivan akustiikan sekä akustiselle että sähköisesti vahvistetulle musiikille.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Syksy

  • Monimuotototeutus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Rajakatu 35
40200 Jyväskylä

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jamk, on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Jamk tekee aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimii laajassa kansainvälisessä verkostossa - niin järjestöjen, korkeakoulujen, kuin yritystenkin kanssa. Opiskelijoita Jamkissa on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. Tarjoamme korkeakoulututkintoon...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu