Näyttää 1-20 koulutusta 35 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 35 tuloksesta
1
2

Fysioterapeuttikoulutus

Fysioterapeutin koulutus ammattikorkeakoulussa koostuu liikkumisen ja toimintakyvyn arvioimisesta sekä yksilöllisen fysioterapian suunnittelusta ja toteutuksesta. Fysioterapian opinnot antavat valmiudet toimia fysioterapian ja kuntoutuksen kehittämistehtävissä sekä liikkumisen asiantuntijana. Koulutuksessa painotetaan monipuolisen ammattitaidon saavuttamista, opiskelijan aktiivista ja vastuullista toimintaa, itsearviointia sekä halua jatkuvaan kehittymiseen. Tutkinnon suorittaminen kestää 3,5 vuotta.

Fysioterapian eri muodot

Terapiakeinoja ovat liike- ja liikuntaharjoitukset, hengitys- ja rentoutumisharjoitukset sekä erilaiset fysikaaliset hoidot, kuten lämpö-, kylmä-, sähkö-, valo- ja vesihoidot. Potilaat osallistuvat fysioterapiaan joko yksin tai ryhmässä.

Fysioterapeutin työ

Suomessa on lähes 11 000 laillistettua fysioterapeuttia, joista kaksi kolmesta työskentelee yksityisellä sektorilla. Monet toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina ja yrittäjinä. Noin kolmannes työskentelee kunnissa. Fysioterapeutti työskentelee sairaiden, loukkaantuneiden ja vammautuneiden parissa julkisella tai yksityisellä sektorilla sairaaloissa ja terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, kuntoutuslaitoksissa, työterveyshuollossa, liikunta- ja vammaisjärjestöissä sekä vanhainkodeissa. 

Vertaile koulutuksia