Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta

Hammashuolto - hammaslääkäri, hammashoitaja, hammashygienisti -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Hammashuollon alalla työskentelevät asiantuntijat ovat erikoistuneet tutkimaan, hoitamaan ja ehkäisemään suun ja leukojen alueen sairauksia ja vammoja. Keskeistä on sairauden tai vamman oikea diagnoosi, jonka perusteella hammaslääkäri päättää annettavasta hoidosta. Hammaslääkäri työskentelee usein yhdessä hammashoitajan tai hammashygienistin kanssa. Hammashuollossa voi kouluttautua monella eri tasolla.

Koulutus ammattikorkeakouluissa

Ammattikorkeakoulussa voit suorittaa 3,5 vuotta kestävän suun terveydenhuollon koulutusohjelman tai saman pituisen hammastekniikan koulutusohjelman.

  • Suun terveydenhuollon koulutusohjelmasta valmistunut suuhygienistivoi työskennellä hammaslääkärin avustajana. Suuhygienistinammattinimikkeitä ovat hammashuoltaja, ylempi hammashoitaja jaerikoishammashoitaja.
  • Hammastekniikan koulutusohjelmasta valmistuu hammasteknikkoja jotkavastaavat mm. hammasproteesien, hampaiden oikomiseen ja purennanhoitoon liittyvien kojeiden teknisestä suunnittelusta ja valmistuksesta.
  • Nämä koulutusohjelmat voi suorittaa myös aikuiskoulutuksena.

Hammashuolto

Hammashoitajan työ on vastuullista ja edellyttää monimutkaisen tiedon hallintaa sekä kädentaitoja, nopeaa päättelykykyä ja stressinhallintaa. Työ on vaativaa, mutta myös antoisaa ja arvostettua.

Onnea opintoihisi!

Vertaile koulutuksia