Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Karelia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Joensuu
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Toimintaterapeutti (AMK) / Karelia-ammattikorkeakoulu

Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus

Arjen ei kuulu olla pelkkää selviytymistä. Toimintaterapialla on keskeinen rooli ihmisten arjen toiminnan edistämisessä esimerkiksi sairauden, vamman tai iän heikentäessä toimintakykyä. Väestön ikääntyessä kuntoutuksen rooli kasvaa ja toimintaterapeuttien tarve lisääntyy. Toimintaterapeutteja tarvitaan yhä enemmän kotikuntoutuksessa, lasten hyvinvoinnin ja kasvun tukemisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Opiskele tutkinto, jossa teet ihmisten arjesta parempaa! 

Toimintaterapeuttina olet kuntoutuksen ammattilainen, jonka asiantuntijuus perustuu toimintatieteeseen (occupational science). Toimintaterapeuttina osaat:

  • edistää asiakkaiden hyvinvointia toimintaterapian avulla laillistettuna toimintaterapeuttina
  • arvioida asiakkaan toimintakykyä ja toimintaympäristöä erilaisia työvälineitä ja mittaristoja hyödyntäen
  • laatia yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman ja seurata sen toteutumista yhdessä asiakkaan kanssa
  • toimia sosiaali- ja terveysalan moniammatillisessa tiimissä asiakkaan hyväksi.

Karelia amk:n toimintaterapeuttiopinnoissa saat kattavan toimintaterapian (occupational therapy) tietoperustan ja opit organisointi- ja ongelmienratkaisutaitoja sekä hallitsemaan erilaisia asiakastilanteita. Opinnoissa korostuvat hyvä työmoraali sekä eettiset ja ammatilliset päätöksentekotaidot, sekä moniammatillinen yhteistyö.

Toteutus

  • Tutkinnon laajuus 210 opintopistettä 
  • Kesto 3,5 vuotta
  • Opetus on etä- ja lähiopintoja, harjoittelua ja projektityöskentelyä. Jokaisella lukukaudella harjoitellaan asiakastilanteita simulaatio- tai terveydenhuollon ympäristöissä.

Toimintaterapeutti työelämässä

Karelia-amk:sta valmistuneena toimintaterapeuttina sinulla on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisilta vaadittava ammatillinen pätevyys ja voit toimia laillistettuna toimintaterapeuttina. Voit työskennellä erilaisten asiakasryhmien kanssa yksilö-, ryhmä-, tai yhteisökuntoutuksessa läsnä- ja etätoimintaterapiaa hyödyntäen. Työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollon julkisessa tai yksityisessä toimintayksikössä, asumisyksikössä, erityishuoltopiirissä, järjestössä tai toimit itsenäisenä yrittäjänä. Lisäksi tutkinto mahdollistaa työskentelyn EU-alueella ilman lisäkoulutusta. Toimintaterapeutin työtehtäviä voivat olla esimerkiksi:

  • toimintaterapeutti
  • projektipäällikkö/-työntekijä
  • yrittäjä

Hakeminen

Kevään yhteishaku: 15. – 30.3.2023

Opiskelijavalinta: AMK-valintakoe

Tutkinto / todistus

Toimintaterapeutti (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu – tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Hyvä tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja asiantuntijuudella. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa sitä kouluttamalla osaavia ammattilaisia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Karelia antaa valmiudet, välineet ja asenteen kehittyä huippuosaajaksi. Karelia-ammattikorkeakoulu on myös laadukas, sitoutunut ja ketterä kumppani, joka tekee näkyviä tuloksia. Koulutusaloilla tehdäänkin tiivistä...


Lue lisää oppilaitoksesta Karelia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu

Tikkarinne 9
80200 Joensuu

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Toimintaterapeutti (AMK) | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: