AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus

Fysioterapeutti (AMK) (päivätoteutus)

Liikkuminen on olennainen osa elämää, mutta entä jos se rajoittuu ja työkyky vaarantuu? Miten elämäntavat vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin?

Jos tuntuu siltä, että haluaisit auttaa ja ohjata, tutustu fysioterapeuttikoulutukseen – siitä voi tulla juuri sinun ammattisi.

Fysioterapeutti tutkii eri-ikäisten ihmisten liikkumista ja työ- ja toimintakykyä ja selvittää niiden ongelmia. Fysioterapeutti ohjaa ja neuvoo liikkumiseen, elämäntapoihin ja ergonomiaan liittyvissä asioissa, sekä arvioi apuvälineiden ja kodin muutostöiden tarvetta. Hän suunnittelee ja toteuttaa fysioterapian yhteistyössä asiakkaansa kanssa.

Fysioterapeutin työssä on hyötyä liikunnallisista taipumuksista sekä koordinaatio- ja rytmitajusta.

Fysioterapeutin opinnot

Fysioterapian opinnoissa opiskellaan pienryhmissä, asiantuntijaluennoilla, verkko-opintoina ja kirjallisia tehtäviä ja raportteja tehden.

Opintoihin sisältyy paljon harjoittelua, kun opittua harjoitellaan erilaisissa käytännön tilanteissa kampuksella tai projekteissa.

Koulun ulkopuolella tapahtuvaa harjoittelua opinnoista on 45 op.

Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Kaikille yhteisissä ydinosaamisen opinnoissa opit ammatin ja tutkinnon perusasiat. Täydentävissä opinnoissa voit valita sinua kiinnostavia opintoja omalta alaltasi tai muilta aloilta.

Opintojen sisältö

Ensimmäisen vuoden aikana opit perusteet fysioterapeutin työlle. Opinnoissa perehdytään terveen ihmisen kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen eri ikäkausina. Opit myös anatomiaa, fysiologiaa ja biomekaniikkaa. Harjaannut toimintakyvyn arvioinnissa ja fysioterapian perusmenetelmissä. Myös kielitaito ja viestintäosaaminen vahvistuvat ensimmäisen vuoden aikana.

Toisen vuoden aikana perehdyt monipuolisesti erilaisten sairauksien ja vammojen aiheuttamiin toimintarajoitteisiin ja elämäntapojen merkitykseen ihmisen hyvinvointiin. Opit niihin liittyviä terveyden edistämisen, liikkumisen sekä työ– ja toimintakyvyn tukemisen menetelmiä osana kuntoutuspalveluita. Osan opinnoista voit suorittaa monialaisessa yhteistyössä liikunnanohjaaja- ja jalkaterapeuttiopiskelijoiden kanssa. Harjaannut myös työelämässä fysioterapian menetelmien käyttämisessä eri kohderyhmille.

Kolmannen vuoden aikana sovellat fysioterapian menetelmiä myös vaativissatilanteissa. Vahvistat työelämässä tarvittavaa osaamistasi yrittäjyyteen, fysioterapiapalvelujen arviointiin sekä fysioterapian tutkimukseen ja kehittämiseen perehtymällä. Käynnistät opinnäytetyön.

Viimeisen lukukauden aikana vahvistat asiantuntijuuttasi viimeisellä työelämäharjoittelullasi, urasuunnitteluasi tukevilla vaihtoehtoisilla opinnoilla ja opinnäytetyölläsi. 

Jokaiseen lukukauteen sisältyy ohjattua käytännönläheistä harjoittelua, joka aluksi toteutuu omalla kampuksella (simulaatioympäristöt, toimintakykylaboratorio, Active Life Lab ja oppimisprojektit) ja myöhemmin, opintojen edetessä, erilaisissa fysioterapeutin työympäristöissä.

Fysioterapeutti työelämässä

Fysioterapeutti arvioi työssään asiakkaan tai kuntoutujan liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Tavallisimpia arviointimenetelmiä ovat havainnointi, haastattelu, manuaalinen tutkiminen, lomakekyselyt sekä erilaiset testaukset ja mittaukset.

Tyopaikkoja on esimerkiksi:

  • sairaalassa
  • terveyskeskuksessa
  • kuntoutumiskeskuksessa
  • omassa fysioterapiayrityksessä
  • työterveyshuollossa
  • tutkimus- tai hoitolaitoksessa
  • asiantuntijatehtävissä
  • urheilu- tai muussa järjestössä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Lähiopetus
  • Savonlinna
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Fysioterapeutti (AMK)

Kustannukset

  • Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
  • Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Fysioterapeutti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...

Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu