Suodata
Sairaanhoitaja
Koulutustyyppi
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 82 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 82 tuloksesta
1
2
3
4
5
Mainokset

Lisää samankaltaisia koulutusaloja

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja ammattina

Sairaanhoitaja on hoitotyön asiantuntija, jonka työhön kuuluu mm. hoitotyön suunnittelu ja vaikuttavuuden seuranta, lääkehoidon suunnittelu ja toteutus, elintoimintojen tarkkailu ja hoitotoimenpiteiden ja tutkimuksien tekeminen. Ammatti edellyttää hyviä teoreettisia tietoja ja käytännöllisiä taitoja, stressinsietokykyä, vuorovaikutustaitoja sekä erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta.

Sairaanhoitajan ammattikorkeakoulu koulutus

Sairaanhoitajan koulutus on noin 3,5 vuotta kestävä Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto. Myös ensihoitajat, kätilöt ja terveydenhoitajat suorittavat sairaanhoitajatutkinnon. Perustutkinnon jälkeen sairaanhoitaja voi suorittaa joko ammattikorkeakoulun jatkotutkinnon tai jatkaa yliopistossa terveystieteiden opiskelua opettajan, johtajan tai asiantuntijan tehtäviin tähtäävissä koulutusohjelmissa.

Sairaanhoitajan suuntautumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi

  • lasten- ja nuorten hoitotyö
  • ikääntyvien ihmisten hoitotyö
  • äkillisesti sairastuneiden hoitotyö
  • psykiatrinen hoitotyö
  • kirurginen hoitotyö

Työtehtävät

Sairaanhoitajia työskentelee mm. sairaaloissa vuodeosastoilla ja poliklinikoilla, terveysasemien vastaanotoilla, kotisairaanhoidossa, vanhainkodeissa, kuntoutuslaitoksissa ja erilaisissa toimenpideyksiköissä. Sairaanhoitajan työhön kuuluu mm. hoitotyön suunnittelu ja vaikuttavuuden seuranta, lääkehoidon suunnittelu ja toteutus, elintoimintojen tarkkailu ja hoitotoimenpiteiden ja tutkimuksien tekeminen. Kaikissa hoitotyön tilanteissa on myös potilaiden ja omaisten neuvontaa, ohjausta ja tukemista.

Sairaanhoitajat tekevät usein kolmivuorotyötä. Monissa paikoissa on mahdollista tehdä joustavia työaikajärjestelyjä. Hoitotyössä tarvitaan sekä fyysistä että psyykkistä kestävyyttä ja hyvää stressinsietokykyä.

Kelpoisuus

Sairaanhoitajana voi toimia vain henkilö, joka on suorittanut sairaanhoitajan tutkinnon ja jolla on Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen myöntämä ammatinharjoittamisoikeus laillistettuna sairaanhoitajana. Ulkomailla tutkinnon suorittaneiden tulee hankkia suomalainen rekisteröinti.