AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
3,0 (1 Arvioinnit)

Hoitotyön koulutus | sairaanhoitaja | monimuotototeutus

Hämeen ammattikorkeakoulu, paikassa Forssa (+1 sijaintia)
marker
Mukana korkeakoulujen kevään yhteishaussa (13.–27.3.2024)
Mukana korkeakoulujen kevään yhteishaussa (13.–27.3.2024)
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
marker
Mukana korkeakoulujen kevään yhteishaussa (13.–27.3.2024)
Mukana korkeakoulujen kevään yhteishaussa (13.–27.3.2024)
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hoitotyön koulutus | sairaanhoitaja | monimuotototeutus

Sairaanhoitajakoulutus HAMK

Sairaanhoitaja (AMK) on sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, jonka laajuus on 210 opintopistettä. Opintojen aikana kehityt terveysalan ammattilaiseksi. Sairaanhoitaja tekee ammatillista hoitotyötä, jonka tavoitteena on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Sairaanhoitajana tehtäväsi on auttaa, hoitaa, tukea ja ohjata yksilöitä, perheitä, ryhmiä ja yhteisöjä erilaisissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä tilanteissa. Hoitotyön asiantuntijuuteen kuuluu vahvasti jatkuva osaamisen ylläpito sekä hoitotyön kehittäminen.

Hoitotyöhön kuuluu asiakkaan hoitaminen, ohjaaminen, tukeminen ja kuntoutus. Työtä ohjaavat hoitotyön arvo- ja tietoperusta sekä sairaanhoitajien ammattieettiset ohjeet. Hoitotyö muuttuu ajassa ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Työn ja palvelujen digitalisaatio sekä robotiikka uudistavat sosiaali- ja terveysalaa, samoin kestävään yhteiskuntaan liittyvät kysymykset.

Hämeenlinnan monimuotototeutuksen (18-100) lähipäivät ovat pääsääntöisesti tiistai ja torstai illat klo. 16.30-20.45. Yksittäisiä kokopäivän (8-16) opintoja tulee välillä moduuleissa laboratorio- ja simulaatio-opetuksiin liittyen. Tarkemmat tiedot annetaan opiskelun alettua. Orientaatiopäiviin pitää kaikkien osallistua. Orientaatiopäivissä käydään läpi opintojen rakenne.

Sairaanhoitajakoulutuksen osaamistavoitteet ja sisältö

Tutkinto antaa sinulle sairaanhoitajan pätevyyden. Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit hakea terveydenhoidon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta.

Yleissairaanhoitajan ydinosaamisalueita ovat:

 • ammatillisuus ja eettisyys

 • asiakaslähtöisyys

 • kommunikointi ja moniammatillisuus

 • terveyden edistäminen

 • johtaminen ja työntekijäosaaminen

 • tiedonhallinta

 • ohjaus- ja opetusosaaminen sekä omahoidon tukeminen

 • kliininen hoitotyö

 • näyttöön perustuva toiminta, tutkimustiedon hyödyntäminen ja päätöksenteko

 • yrittäjyys ja kehittäminen

 • laadun varmistus

 • sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmä ja potilas- sekä asiakasturvallisuus

Osa opinnoista on mahdollista suorittaa kansainvälisesti toteutettavissa opintokokonaisuuksissa ja opiskelijavaihtona kansainvälisissä yhteistyöoppilaitoksissa.

Opintojen aikana on myös tavoitteena yrittäjyysasenteiden ja -valmiuksien vahvistaminen, korkeakoulupohjaisen yrittäjyyden synnyttäminen ja olemassa olevan yritystoiminnan uudistaminen ja kehittäminen.

Opintojen rakenne

Moduuli on 15 opintopisteen osaamiskokonaisuus, joka on rakennettu jonkin työelämän ilmiön ympärille. Ydinosaamisen opinnot ja opinnäytetyö ovat tutkinnon suorittajalle pakollisia moduuleja. Harjoittelu kuuluu ydinosaamiseen. Profiloivat opinnot ovat valinnaisia tai vaihtoehtoisia moduuleja, joilla opiskelija voi suunnata omaa osaamista omien uratavoitteiden mukaisesti. Vaihtoehtoisia opintoja voit valita myös koko HAMKin tarjonnasta sekä muista kotimaisista tai kansainvälisistä korkeakouluista.

Yleissairaanhoitajan opintojen lisäksi opintoihin kuuluvat profiloivat opinnot (15 + 15 op), joissa opiskelija voi syventää asiantuntijuutta hoitotyössä. HAMKissa Hyvinvointiosaamisen yksikkö on profiloitunut kriisi- ja kriittisiin tilanteisiin varautumiseen ja tilanteiden hallintaan sekä digitaalisten hyvinvointipalvelujen kehittämiseen. Profiloivia opintoja voi valita myös monialaisesta tarjonnasta niin, että valinnat palvelevat alan osaamistarpeita.

Moduuleissa opiskellaan alan keskeisiä ilmiöitä moderneissa oppimisympäristöissä, esimerkiksi simulaatiossa ja Design Factorissa. Yleissairaanhoitajakoulutuksesta on vähintään kolmannes ohjattua harjoittelua erilaisissa sosiaali- ja terveysalan ympäristöissä. Työelämäyhteys on vahva tarjoten monimuotoisia autenttisia oppimisympäristöjä.

Ammattikorkeakoulun opinnäytetyön laajuus on 15 op. Opinnäytetyön tavoitteena on vahvistaa sekä yleisiä työelämävalmiuksia että alakohtaisia ammatillisia kompetensseja. Opinnäytetyön tekeminen on oppimisprosessi, jossa opiskelija oppii työskentelemään tutkivalla, analysoivalla ja kehittävällä työotteella.

Työelämässä

Sairaanhoitaja työskentelee julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Sairaanhoitaja voi toimia asiantuntijana esimerkiksi kliinisessä hoitotyössä sekä suunnittelu-, kehittämis- ja koulutustehtävissä. Sairaanhoitaja voi työskennellä joko kotimaassa tai ulkomailla. Sairaanhoitajan jatkokoulutusmahdollisuudet ovat monipuoliset.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

 • Monimuotototeutus
 • Forssa
 • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

 • Lähiopetus
 • Valkeakoski
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hoitotyön koulutus | sairaanhoitaja | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
3/5
Maarit
21 huhti 2015
Hämeen ammattikorkeakoulu
Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

Hämeen ammattikorkeakoulusta löydät kolme eri opiskelutapaa

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa. Meitä on noin 9 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueella, verkossa ja kansainvälisesti. Opiskelijoille, henkilöstölle ja yhteistyökumppaneillemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu