AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | monimuotototeutus (Oulainen)

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulainen
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sairaanhoitaja (AMK) | monimuotototeutus (Oulainen)

Sairaanhoitaja työssään

Sairaanhoitajana voit työskennellä sairaaloissa, hyvinvointikeskuksissa, lääkäriasemilla, ihmisten kotona, järjestöissä, sekä verkko- ja puhelinpalveluissa tai yrittäjänä. Sairaanhoitajilla on hyvät työllistymismahdollisuudet myös kansainvälisesti. Tervetuloa opiskelemaan sairaanhoitajaksi Oulun ammattikorkeakouluun!

Koulutuksen sisältö

Sairaanhoitajan opintoihin Oamkissa kuuluu toimenpide- ja simulaatioharjoittelua opintojen kaikissa vaiheissa. Opinnoissa on paljon myös itsenäistä opiskelua, ryhmä- ja verkkotyöskentelyä. Sairaanhoitajan työn harjoittelu työpaikoilla kuuluu opiskeluun jokaisen lukuvuoden aikana. Harjoittelussa tehdään usein vuorotyötä (myös viikonloppuisin) ja harjoittelupaikat voivat olla eri puolella Suomea. Harjoittelussa opitaan sairaanhoidon lisäksi ammatillista vastuuta ja työelämätaitoja.

Sairaanhoitajaopintojen ensimmäisen vuoden jälkeen osaat perusteet asiakkaan päivittäisestä auttamisesta sekä kansansairauksien ja kirurgisesta hoitotyöstä. Osaat myös antaa apua henkeä uhkaavissa tilanteissa. Jo alkuvaiheessa opintoihin sisältyy myös lääketieteellisiä ja luonnontieteellisiä opintoja. Toisen lukuvuoden aikana opit tutkimaan asiakkaan kokonaisvaltaisesti sekä perehdyt mielenterveys-, päihde- ja perhehoitotyöhön.

Kolmannen vuoden opinnoissa opit ikääntyneiden hoitotyötä, vastaanottotyötä sekä johtamista ja päätöksentekoa. Sairaanhoitotyön syventävät opinnot suoritetaan kahden viimeisen lukukauden aikana, kun olet suorittanut opintoja 180 op ja osoittanut osaamisesi. Voit hyödyntää sekä Oulun että Oulaisten kampusten tarjontaa.

Sairaanhoitotyön syventävät opinnot Oamkissa

 • Akuutti- ja kiireetön avohoitotyö
 • Gerontologinen hoitotyö
 • Lasten, nuorten ja perheen hoitotyö
 • Mielenterveys- ja päihdehoitotyö
 • Perioperatiivinen hoitotyö
 • Sisätautien ja kirurginen hoitotyö
 • Tehohoitotyö
 • Palliatiivinen ja saattohoitotyö
 • Patient safety for future healthcare professionals

Sairaanhoitajan työ

Sairaanhoitajan työssä tarvitset oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta sekä kykyä itsenäiseen päätöksentekoon. Hyviä ihmissuhdetaitoja ja tilannetajua vaaditaan sekä asiakastyössä että yhteistyössä muun henkilökunnan ja omaisten kanssa. Asiakkaiden/potilaiden ohjaaminen on keskeinen osa työtäsi. Sairaanhoitajan työ on joskus fyysisesti raskasta. Joudut kohtaamaan myös raskaita tilanteita, joissa tarvitset henkisiä voimavaroja.

Sairaanhoitajana et pelkää uusia ja yllättäviä tilanteita tai ihmisten erilaisuutta. Äkilliset muutokset potilaiden voinnissa vaativat ripeitä päätöksiä, toimintaa ja paineensietokykyä. Pitkäaikaisissa hoitosuhteissa suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys ovat tärkeitä. Laaja tietoperusta, organisointitaidot ja jatkuva kehittyminen ovat välttämättömiä. Sairaanhoitajan työ muuttuu ja kehittyy koko ajan mm. terveyspalvelujen ja teknologian kehityksen myötä.

Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö. Saat valmistuttuasi tutkintonimikkeen sairaanhoitaja (AMK).

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Kevät

 • Monimuotototeutus
 • Oulainen
 • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Syksy

 • Monimuotototeutus
 • Oulainen
 • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sairaanhoitaja (AMK) | monimuotototeutus (Oulainen)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu