Suodata
Maatalous
Koulutustyyppi
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 21 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 21 tuloksesta
1
2
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Maatalous

Luonnonvara-ala

Luonnonvara-ala on muuttunut paljon viime aikoina niin EU:n kuin ympäristön muutosten myötä. Maatalouden rooli on tärkeä Euroopan unionin jäsenvaltioissa. Maatalous on paitsi ruuan raaka-aineen tuottaja, myös maaseutumaiseman ylläpitäjä ja maaseudun elävöittäjä. Maa-, metsä- ja puutarhatalousalan koulutuksista voit valmistua moniin eri ammatteihin. Alapuolelta löydät muutamia esimerkkejä tutkinnoista.

Agrologi

Agrologi tai agrologi (AMK) (engl. Bachelor of Natural Resources) on maatalousalan ammattikorkeakoulututkinnon, aikaisemmin opistoasteen, suorittanut henkilö. Agrologikoulutusta tarjoaa yhdeksän ammattikorkeakoulua eri puolella Suomea. Koulutus kestää keskimäärin neljä vuotta ja opinnot muodostuvat perus-, ammatti- ja erikoistumisopinnoista, harjoittelusta ja opinnäytetyöstä. Nykyään jo joka kolmas agrologi toimii maatalousyrittäjänä omalla tilallaan. Ammattikorkeakouluopinnoissa voi keskittyä myös ympäristönsuojeluun kouluttautuen sen alan ammattilaiseksi.

Metsätalousinsinööri

Valmistuttuaan metsätalousinsinöörit työskentelevät metsänomistajien neuvonnassa, puuta käyttävien yritysten palveluksessa puunhankintatehtävissä tai metsien käyttöä ohjaavissa ja valvovissa organisaatioissa. He voivat työskennellä myös metsäkoneiden tuntemusta edellyttävissä työtehtävissä tai toimia yrittäjinä. Esimerkiksi Tampereen ammattikorkeakoulusta voit valmistua metsätalousinsinööriksi.

Puutarhuri

Opiskelu on mahdollista myös ylioppilaspohjaisena, aikuiskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena. Putarhatalouden perustutkinnon suuntautumisvaihtoehtoja ovat viherala, kukka- ja puutarhakauppa-ala sekä viljelyala. Valmistuneet puutarhurit voivat hakeutua erikoistumaan floristiksi, puisto- tai viljelypuutarhuriksi, arboristiksi (puunhoitaja) yhden vuoden kestävässä ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa sekä ammattikorkeakouluun hortonomiksi.