Kestävän kehityksen koulutus | ympäristösuunnittelija | päivätoteutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Forssa
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Kolme ympäristösuunnittelijaopiskelijaa istumassa ja opiskelemassa kestävää kehitystä nurmikolla

Kestävän kehityksen koulutus | ympäristösuunnittelija | päivätoteutus

Ilmastonmuutos, kiertotalous ja biodiversiteetin häviäminen ovat globaaleja megatrendejä, jotka vaikuttavat jokaisen ihmisen tulevaisuuteen. Opinnoissa tutustutaan kestävän kehityksen eri osa-alueisiin: ympäristötekniikkaan, viranomaistoimintaan sekä erilaisiin ympäristön seurannan työkaluihin ja ympäristön kunnostuksen toimintamalleihin. Opiskelijan osaaminen pohjautuu luonnontieteisiin, sekä kestävän kehityksen että vastuullisuuden näkökulman huomioimiseen työssä.

Ympäristösuunnittelija voi toimia erilaisissa koordinointi-, asiantuntija-, koulutus- ja neuvontatehtävissä esimerkiksi kunnissa, alueellisissa organisaatioissa, järjestöissä tai yrityksissä. Koulutuksesta valmistuu ammattilaiseksi, jonka tehtävänä on ohjata yrityksiä, organisaatioita ja yksittäisiä ihmisiä kohti kestävämpää tulevaisuutta. Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi ympäristösuunnittelija, vastuullisuusasiantuntija, ilmastokoordinaattori, jätevesisuunnittelija, jätehuolto- ja kierrätysneuvoja, ympäristötarkastaja, projektipäällikkö, tiedottaja ja ympäristövastaava.

Koulutuksen sisältö

Ympäristösuunnittelija on kestävän kehityksen ammattilainen, joka menestyy yritysmaailman, julkishallinnon, järjestöjen ja tutkimuslaitosten palveluksessa. Opiskelija valmistuu itsenäiseen päätöksentekoon kykeneväksi ja työelämän tarpeisiin sopeutuvaksi tiimipelaajaksi, joka osaa soveltaa kestävän ja vastuullisen toiminnan periaatteita työelämässä. Opinnoissa korostuvat tiimityöskentely, projektityöt sekä tietotekninen osaaminen.

Ydinosaamisen moduulit suoritettuaan opiskelija tunnistaa kestävän kehityksen eri osa-alueet, ymmärtää ekosysteemipalvelujen merkityksen, osaa soveltaa kiertotalouden periaatteita sekä ympäristön seurannan ja vesistöjen kunnostuksen toimintamalleja. Opiskelija osaa myös ympäristötekniikan, ympäristöliiketoiminnan ja ympäristöalan viranomaistoiminnan perusteet. Edellä mainittujen lisäksi ydinosaamisen piiriin sisältyy harjoittelu ja opinnäytetyö.

Profiloivista opinnoista opiskelija voi valita esimerkiksi uusiutuvat energiamuodot, vesitekniikan, ympäristöjohtamisen, biotalouden mahdollisuudet tai luonnon monimuotoisuuden turvaaminen sekä kulttuurinen ja sosiaalinen kestävä kehitys. Innovointitaidot ja ongelmanratkaisukyky kehittyvät Design Factory -mallin mukaisen monialaisen projektityöskentelyn kautta ja HAMKin laaja kansainvälinen verkosto tarjoaa opiskelijalle hyvät mahdollisuudet opiskeluun ulkomailla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ympäristösuunnittelija (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kestävän kehityksen koulutus | ympäristösuunnittelija | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kestävän kehityksen koulutus | ympäristösuunnittelija | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen