Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | päivätoteutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Lepaa
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Rakennetun ympäristökoulutuksen opiskelija opiskelee

Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | päivätoteutus

Rakennetun ympäristön koulutuksesta valmistunut hortonomi on viherympäristön suunnittelun, rakentamisen ja hallinnoinnin ammattilainen, jolla on vahva ja monipuolinen teoreettinen ja käytännön osaaminen. Opintojen aikana viheralueiden suunnittelu, rakentaminen ja hallinnoinnin prosessit sekä menetelmät, luonnonkasvit ja viherrakentamisen kasvit kasvupaikkavaatimuksineen tulevat tutuiksi. Rakennetun ympäristön rakenteet, materiaalit ja tuotteet ja luonnon prosessien merkitys ovat myös osa osaamisaluetta

Valmistunut opiskelija toimii viheralalla vastuullisessa, usein esimiestehtävässä julkisyhteisössä tai yksityisessä yrityksessä. Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää viheralaa eri organisaatioissa sekä toimia vastuullisen liiketoiminnan periaatteiden mukaisesti. Ammattinimikkeitä ovat mm. viheraluesuunnittelija, maisemasuunnittelija, rakennuttajahortonomi, viheryksikön päällikkö, tilaajapäällikkö, puistopäällikkö, kaupunginpuutarhuri, seurakuntapuutarhuri ja viheralan yrittäjä.

Koulutuksen sisältö

Rakennetun ympäristön hortonomi hallitsee rakennetun ympäristön erilaiset rakenteet ja kasvillisuuden. Hän osaa viheralueiden suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon työvälineet ja menetelmät ja niiden käytännön toteutukset. Kotimaan yleisimmät luonnonkasvit ja kasviyhdyskunnat sekä viherrakentamisen kasvit erityispiirteineen ja niiden kasvupaikkavaatimukset tulevat tutuiksi, ja opiskelija ymmärtää sekä maisemarakenteen että luonnon prosessien merkityksen suunnittelussa ja alueiden ylläpidossa.

Hortonomi hallitsee myös viherympäristön suunnittelua, -rakentamista ja kunnossapitoa koskevan lainsäädännön, määräykset ja rakennustapaohjeet sekä alalla käytössä olevat yleiset sopimusehdot sekä rakentamisen ja kunnossapidon yleiset laatuvaatimukset. Valmistunut opiskelija hallitsee rakenteiden suunnittelussa ja hallinnoinnissa käytettävät tietotekniikka- ja paikkatietosovellukset. Hän osaa innovoida uusia tuotteita ja palveluita sekä perustaa oman alansa yrityksen ja arvioida sen toimintaedellytyksiä markkinoilla. Rakennetun ympäristön profiloivissa moduuleissa painotetaan joko suunnittelijan, viherrakentajan tai rakennetun ympäristön hallinnoijan ammattilaisen osaamista.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Hortonomi (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennetun ympäristön koulutus | hortonomi | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen