Suodata
Ympäristö / Luonto
Koulutustyyppi
Paikka
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 41 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 41 tuloksesta
1
2
3
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Ympäristö / Luonto

Ympäristöala

Oletko kiinnostunut ympäristöstä? Ympäristönsuojelun aloittamiseen johti aikoinaan ympäristön rajallisuuden havaitseminen. Ympäristö on ihmiselle elintärkeä sillä siitä saadaan kaikki resurssit kuten vettä, ravintoa, happea ja energiaa. Suojelulla pyritään säilyttämään ihmisen elinmahdollisuudet.

Eri koulutusvaihtoehtoja

Ympäristötieteitä voi opiskella useissa eri ammattikorkeakouluissa eri puolilla Suomea. Suuntautumismahdollisuuksia on erittäin paljon. Muutamia esimerkkejä  erilaisista linjoista: ympäristötiede, maatalous- ja ympäristöteknologia, ympäristötekniikka sekä kestävä kehitys jne.

Ympäristöala ulkomailla

Ympäristöön liittyviä koulutuksia voi hakeutua opiskelemaan myös ulkomaille. Alalla on useita vaihtoyliopistoja mm. Sokrates/Erasmus -ohjelman sisällä. Maailmanlaajuiset ympäristöongelmat ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet ovat ympäristöalan osaajan perustietoa. Erilaiset vaihto-ohjelmat helpottavat ulkomaille lähtemistä ja tarjoamalla rahoitusta matka- ja asumiskuluihin. Oman koulusi kansainvälinen osasto on yleensä tukena kansanvälisten opintojen suunnittelussa.

Ympäristökoulutus - tulevaisuuden ala?

Ympäristökoulutus ja siihen liittyvien sivuaineiden kirjo on laaja ja jatko-opinto mahdollisuudet ovat monipuoliset.

Ympäristöasiantuntijoiden tarve on kasvamassa tulevaisuudessa. Alaa opiskelleet voivat sijoittua julkisen sektorin, elinkeinoelämän tai järjestöjen palvelukseen. Tehtäviä on mm. tutkimuksessa, hallinnossa, kasvatuksessa, koulutuksessa, opetuksessa ja tiedotuksessa. Kansainvälisiä tehtäviä on mm. kansainvälistyneissä yrityksissä, YK:n järjestöissä, EU:ssa ja kehitysmaissa.