AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Agrologi | monimuotototeutus

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, paikassa Seinäjoki
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus

Agrologi | monimuotototeutus

Kaipaatko merkityksellistä työtä tai uutta pontta urallesi? Lähde kehittämään ruoantuotantoa ja vaikuttamaan sitäkin kautta ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointiin.

Agrologina voit tehdä töitä toimistolla tai luonnon helmassa ruoantuotannon ja biotalouden parissa. Pääset halutessasi työskentelemään eläinten parissa sekä vaikuttamaan niiden hyvinvointiin.

Agrologi taitaa ilmaston muutoksen torjumisen keskeiset työkalut: maaperän hiilensidonnan ja ilmastoviisaat viljelymenetelmät, energiaratkaisut ja kestävän kotieläintuotannon. Tulevaisuuden tekijänä voit vaikuttaa siihen, että voimme jatkossakin syödä kotimaista ja kestävästi tuotettua ruokaa.

Agrologin koulutuksen sisältö ja toteutus

SeAMKissa opiskelet keskellä vahvaa maatalousaluetta, ruokaprovinssia. SeAMKin agrologiopiskelijana hankit valmiudet maatalouden ammattilaiseksi. Opiskelussa korostuu agrologin ydinosaaminen: ruuantuotanto ja sen taloudellisuus, kotieläinten hyvinvointi, agroteknologia, ympäristöasiat ja markkinointi. Kehität vahvaa ammattiosaamista ja yrittäjävalmiuksia.

SeAMKin ainutlaatuisuutena on koko ruokaketjun osaaminen ja tiivis yhteistyö alan toimijoiden kesken. Esimerkkinä tästä ovat Ruokaketjun toiminta ja vastuullisuus -opintojaksot, joissa agrologit opiskelevat yhdessä bio- ja elintarviketekniikan insinöörien ja restonomien kanssa. Agrologiopinnoissasi sinulle muodostuu kokonaisvaltainen käsitys ruokaketjun toiminnasta eli ruoan matkasta pellolta pöytään ja maatalouden merkityksestä osana sitä.

SeAMKin agrologiopinnoissa voit hankkia työkaluja oman tai tulevan yrityksesi kehittämiseksi kokonaisvaltaisen maatalousyrityksen johtamisen oppien avulla, mihin liittyy maatilan prosessien syvällinen osaaminen. SeAMKista valmistuneista agrologeista noin 30 prosenttia lähtee yrittäjäksi heti valmistumisensa jälkeen.

Agrologiksi kannattaa opiskella, vaikkei aikoisikaan maatalousyrittäjäksi. Maatalous ja maaseutu työllistävät erilaisia asiantuntijoita mm. kehittämistoiminnan, kaupan, elintarvike- ja teknologiateollisuuden sekä energiatuotannon parissa.

Opintojasi voit valita mielenkiintosi mukaan esim. luonnonmukaiseen tuotantoon, kasvinviljelyyn tai kiertotalouteen liittyen. Voit ottaa myös esimerkiksi tradenomien tai insinöörien opintoja osaksi agrologin tutkintoasi. SeAMKissa voit rakentaa itsellesi oman näköisesi tutkinnon maatalouden ja kiertotalouden ammattilaisena.

Monimuoto-opintojen toteutus

Miltä kuulostaisi saada tutkinto ja samalla työskennellä päätoimisesti? SeAMKissa voit opiskella agrologiksi joustavasti myös monimuoto-opintoina, mikäli työ- tai elämäntilanteesi ei salli päiväopiskelua. Tämän mahdollistavat etäopiskelu ja itsenäinen työskentely yhdistettynä sähköiseen oppimisympäristöön.

Opintomenetelmämme mahdollistavat opintojen rytmittämisen oman aikataulun mukaisesti etäviikkojen aikana. Oppimista täydentävät lähiopinnot keskittyvät käymään läpi keskeisimmät asiat kyseisestä aiheesta.

Monimuotototeutus on haettavana seuraavan kerran syksyn 2022 yhteishaussa. Syksyn 2022 yhteishaussa valittavilla opiskelijoille opinnot alkavat lähiopetuksen tammikuussa 2023 viikolla 3:  ma-pe 16. – 20.1.2023. Muu lukujärjestyksen mukainen lähi-tai etäopetus keväällä 2023  viikoilla 7, 10, 13 ja 18. Erillishakujen kautta valittujen opiskelijoiden monimuoto-opetus toteutuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Lähiopetusta on vuoden aikana keväisin 4-6 viikkoa ja syksyisin 4-6 viikkoa. Opinnot kestävät neljä vuotta.

Pääosa opinnoista on etäopiskelua verkon välityksellä tai itsenäisiä työelämälähtöisiä oppimistehtäviä tehden yksin tai ryhmissä. Osaamisen tunnistamisen kautta voidaan ottaa huomioon aikaisemmin hankittua osaamista. Lähiopetus on pääsääntöisesti Seinäjoen keskustassa sijaitsevalla Framin kampuksella. Lisäksi lähiopetuspäivillä on havainto-opetusta Ilmajoen opetusmaatilalla ja opintovierailuja. Opintoihin kuuluu kaksi harjoittelua, jotka opiskelija rytmittää oman aikataulunsa mukaisesti.

Avoimen ammattikorkeakoulu-opintojen kautta voit opiskella yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia. Avoimen opintoihin on jatkuva haku.

Agrologi työelämässä

Agrologit työllistyvät hyvin erilaisiin tehtäviin. SeAMKista valmistuneita agrologeja työskentelee kaupan, teollisuuden ja pankkien palveluksessa sekä hallinnon, koulutuksen ja tutkimustoiminnan asiantuntijana. SeAMKin Elintarvikeagrologiopinnot suorittaneet ovat työllistyneet ruokateollisuuden ja esimerkiksi ruokaketjun kehittämishankkeiden pariin.

SeAMKista valmistuneista agrologeista näkyy vahvasti yrittäjähenkisyys. Heistä noin 30 prosenttia toimiikin yrittäjinä. Yrittäjähengelle on tarvetta, sillä kehittyvillä maatiloilla tarvitaan AMK-tasoista osaamista ja tietotaitoa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Seinäjoki
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Agrologi (AMK)

Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Kampusranta 11
60101 Seinäjoki

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Opiskelijat ovat keskiössä SeAMKissa. Jos haluat mukaan 5000 opiskelijan ja henkilöstön edustajan – seamkilaisten – joukkoon, tutustu koulutustarjontaan ja hakuohjeisiin.  SeAMK tarjoaa korkeatasoiseen ammatilliseen osaamiseen tähtäävää opetusta sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa kuudella alalla: Kulttuuriala Liiketalouden ja hallinnon ala Luonnonvara-ala Ravitsemisala...

Lue lisää oppilaitoksesta Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu