Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ammattikorkeakoulut

Kysymyksiä ja vastauksia

Täällä voit lukea kysymyksiä ja vastauksia opiskelun eri aloilta. Toivomme, että osiosta muodostuu arvokas tietopohja sinulle, jolla on kysymyksiä tai muita ajatuksia peruskoulun jälkeiseen kouluttautumiseen liittyen!


Etsi

Aihealue
Kysymyksiä


Viimeisimmät kysymykset aiheesta: Ammattikorkeakoulut


08 helmi 2019
Hakeminen ammattikorkeakouluun
Moi,
Olen suorittanut 85 opintopistettä konetekniikkaa yliopistossa Iranissa. Onko minun mahdollista hakea opiskelemaan Hämeenlinnaan?

Kiitos,
Yari

Vastaus

Hei,

Sinun kannattaa olla suoraan yhteydessä siihen korkeakouluun, johon olet kiinnostunut hakemaan opiskelijaksi (esimerkiksi Hämeen ammattikorkeakoulu). He osaavat parhaiten vastata kysymykseesi ja kertoa hakemisesta sekä mahdollisesta opintojesi hyväksilukemisesta.

Ystävällisin terveisin

Hanna Studentum.fi:stä

31 elo 2018
Vaihtaminen päivätoteutuksesta monimuotototeutukseen
Hei! Olen opiskellut nyt vuoden sairaanhoitajaksi päivätoteutuksella ja ajattelin, että monimuotototeutus voisi kuitenkin olla minulle parempi vaihtoehto. Osaatteko kertoa onko tämä vaihtaminen mahdollista ”kesken” opintojen?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Yleisellä tasolla päiväopinnoista voi vaihtaa monimuotototeutukseen, jos se tuntuu itselle paremmalta tavalta opiskella. Suosittelen sinua ottamaan pikimmiten yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi. Hän osaa auttaa sinua parhaiten, ja voitte yhdessä suunnitella, miten etenet opinnoissasi.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

12 heinä 2017
AMK-paikan lykkääminen tai vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin
Hei, hain Lapin AMK sosionomi päivätoteutukseen ja sain paikan, jonka otinkin jo vastaan. Nyt kuitenkin vasta huomasin, että opintoja ei voikaan lykätä noin vain kuten aiemmin on voinut. Onko siis mahdollista, että vaihtaisin päiväopinnoista monimuotoon tai voinko saada lykkäystä vuodella, sillä muutto ei tällä hetkellä ole mahdollista töiden takia. Olen tietoinen uudesta laista, jossa lykkäystä voi saada jos lähtee armeijaan tai on äitiyslomalla. Voiko kouluni silti myöntää lykkäystä jos asiasta sieltä kysyn tai se vaihto monimuotoon?

Vastaus

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikan saamisesta! Kuten itsekin jo kirjoitit, ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Näin olen se, että et pysty muuttamaan töiden takia, ei valitettavasti ole pätevä syy poissaolevaksi ilmoittautumiseen. Tietenkin voit vielä kysyä asiasta suoraan Lapin AMK:sta, mutta pahoin pelkään, että he eivät voi tehdä poikkeusta.

Hyvä vaihtoehto sinulle voisi siis olla vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin. Me Studentumilla emme kuitenkaan voi ottaa asiaan kantaa, vaan tätä sinun tulee myös kysyä suoraan Lapin AMK:sta.

Toivottavasti asiat järjestyvät. Onnea opintoihisi!

Terveisin,
Studentum.fi


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.