Näyttää 1-20 koulutusta 38 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 38 tuloksesta
1
2

Tutkinnot

Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkintona voidaan suorittaa esimerkiksi artenomin (AMK), muotoilijan (AMK), medianomin (AMK) tai vestonomin (AMK) tutkinto.

Kulttuurialan toisen asteen tutkintoja ovat muun muassa käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani sekä kuvallisen ilmaisun perustutkinto, kuva-artesaani.

Tekniikan ja liikenteen koulutusalalla voidaan suorittaa painoviestinnän perustutkinto, painotuotantoassistentti (ulkoasun toteuttajan ko.).

Auttaaksemme sinua löytämään oman alasi kaikkien muotoilu ja käsityö alojen ja ammattien joukosta, olemme keränneet tietoa tietyistä aloista ja koulutusohjelmista alapuolelle. 

Työllistyminen

Muotoilijan ammattitaitoa käytetään tulevaisuudessa laajemmin tuotantosuunnittelussa ja markkinoinnin suunnittelussa. Kestävän kehityksen huomioiminen on tuotteiden elinkaaren ja raaka-ainevalintojen kautta sekä alan arvo että kilpailuvaltti. Muotoilu auttaa yrityksiä uusien toimintatapojen löytämisessä esimerkiksi logistisissa ongelmissa. Suunnittelijakunta työllistyy joko yrittäjinä tai muotoilu-, sisustusarkkitehti-, insinööri- ja konsulttitoimistoissa sekä yritysten ja teollisuuden palveluksessa. 

Sisustus ja kalustesuunnittelu

Opintojen tavoitteena on perehdyttää opiskelija julkisten ja yksityisten liike- ja toimitilojen sekä asuntojen kokonaisvaltaiseen tila- ja kalustesuunnitteluun. Tila- ja kalustemuotoilija toteuttaa jo opintojensa aikana erilaisia tilasuunnitelmia, konsepteja sekä piirtää irto- ja kiintokalusteita. Sisustusarkkitehtitoimistot ovat pääsääntöisesti pieniä. Sisustusarkkitehdit ovat rakennusalan erikoisammattiryhmä. Sisustusarkkitehti toimii yhteistyössä toimeksiantajan, tilan käyttäjien, arkkitehtien, urakoitsijoiden ja erikoissuunnittelijoiden (rakenne-, sähkö-, LVI-suunnittelijat) sekä kaluste-, valaisin ja materiaalitoimittajien kanssa.

Tekstiilimuotoilu

Tekstiilialan suunnittelijat suunnittelevat tekstiilituotteita tai painokankaita vaatetus- ja sisustustekstiileiksi. Opintojen sisältöjä ovat esimerkiksi tuotesuunnittelu, kulttuurin tuntemus ja oman luovuuden kehittäminen. Opinnot antavat tietoa eri tekstiilimateriaaleista, sommittelusta, väriopista ja luovasta ilmaisusta. Opiskeltavia valmistustekniikoita ovat muun muassa kankaanpainanta, värjäys, kudonta, huovutus, kirjansidonta, punonnat ja nahkatekniikat. Opinnoissa käsitellään muun muassa pukeutumisen ja muodin ilmiöitä trendeineen.

Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu on suunnitteluala, jonka tarkoituksena on parantaa tuotteiden ja palvelujen käytettävyyttä. Teollinen muotoilija kehittää tuoteideasta markkinoitavan kaupallisen tuotteen, jonka valmistus on mahdollista käytettävissä olevilla resursseilla. Suunnitellut tuotteet voivat olla esimerkiksi autoja, traktoreita, työkaluja, liikennevälineitä, elektronisia laitteita, puhelimia, tietokoneohjelmistoja, apuvälineitä, teollisuudessa käytettäviä koneita ja laitteita, rakennusosia tai lasten leikkitelineitä.

Keramiikka- ja lasimuotoilu

Keramiikka- ja lasimuotoilun opinnot antavat valmiudet toimia muotoilun ammattilaisena, joka vaikuttaa ihmisten elämän laatuun parantaen tuotteiden ja tilojen toimivuutta, esteettisyyttä ja viihtyisyyttä. Opintojen aikana tuotekehitys- ja muotoilutyön kohteina ovat eri materiaaleista valmistettavat esineet ja astiat, saniteetti-, pesutila- ja kylpyläympäristöihin sijoitettavat tuotteet, sisustusesineet, julkisten tilojen teokset sekä taidekäsityötuotteet.

Opintojen painopisteitä ovat kuvallinen ilmaisutaito, tuotesuunnitteluosaaminen, materiaaliteknologia sekä käsityömäisten ja teollisten muodonantomenetelmien hallinta. Keramiikka- ja lasimuotoilun opinnot tarjoavat mahdollisuuden keskittyä erikseen keramiikka- tai lasimuotoilun alueisiin.

Vertaile koulutuksia