Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Savonian suuhygienisti-koulutuksessa opiskelet suun terveydenhoitotyötä, hammaslääketiedettä ja terveyden edistämistä. Lisäksi opit työskentelemään itsenäisesti ja yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhoidon työryhmien kanssa.

Työssäsi suuhygienistinä tarkastat ja arvioit asiakkaiden suun terveydentilaa, osallistut suu- ja hammassairauksien varhais- ja ylläpitohoitoon. Työsi tärkein osa-alue on suun terveyttä edistävä toiminta, sen suunnittelu, organisointi ja kehittäminen.

Suuhygienistin ammatissa tarvitset ohjausosaamista, kädentaitoja, tarkkuutta, päätöksenteko- ja järjestelykykyä sekä palveluasennetta. Terveysala muuttuu jatkuvasti, joten kyky osaamisen kehittämiseen läpi työuran on tärkeää.

Valmistuttuasi olet taitava suun terveydenhoitotyön asiantuntija ja osaat hyödyntää asiantuntijuuttasi moniammatillisessa yhteistyössä. Sinulla on hyvä suun terveyden tietotaito ja hyvät valmiudet jatkuvaan oppimiseen ja asiantuntijuutesi kehittämiseen.

Koulutuksen sisältö

Opiskelusi sisältää lähiopetusta, verkko-opiskelua, simulaatioharjoittelua ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua.

Ammattitaitoa edistävät harjoittelujaksot toteutuvat aidoissa työympäristöissä. Harjoittelua voi olla Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin suun terveydenhoidon opetusklinikan lisäksi eri puolilla Suomea ja kansainvälisessä vaihdossa.

Ensimmäisenä vuotena perehdyt laajasti ammattialaan ja suun terveydenhoidon perusteisiin. Hankit perusosaamista suun terveydenhoitotyöstä ja suun terveyden edistämisestä. Harjoittelet hankkimalla kliinistä osaamista taitopajoissa ja simulaatioissa.

Toisena opiskeluvuotena lisäät teoreettista ja kliinistä osaamistasi. Perehdyt eri ikäisten suun terveyttä edistävään toimintaan ja perheen suun terveydenhoitotyöhön. Kieliopinnot tukevat ammattitaidon opiskelua ja eri kulttuureista tulevien potilaiden kohtaamista.

Kolmantena vuotena syvennät osaamistasi opiskelemalla asiakaslähtöistä suun terveydenhoitotyötä erilaisissa yhteisöissä ja erityisryhmiin kuuluvien asiakkaiden suun terveydenhoitotyötä. Hankit tutkimus- ja kehittämisosaamista ja aloitat opinnäytetyön tekemisen.

Viimeisenä opiskeluvuotena osaat soveltaa ja arvioida suun terveydenhoitotyön osaamistasi. Syvennät osaamistasi valinnaisissa opinnoissa kehittymistarpeesi mukaan, ja opinnäytetyösi valmistuu. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan ulkopuolisille yleisöille.

Opiskelusi tueksi laaditaan henkilökohtainen opiskelu- ja urasuunnitelman, jossa aiemmin hankittua osaamista voidaan hyödyntää. Savonian opettajat ja muu henkilöstö ohjaavat ja tukevat opiskelusuunnitelmasi tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa.

Opiskelijana olet itse aktiivinen toimija ja oppija ja vastaat opintojesi etenemisestä. Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Uramahdollisuudet

Suuhygienistejä työskentelee terveyskeskusten suun terveydenhuollon yksiköissä, sairaaloissa, muissa hoitolaitoksissa sekä yksityisillä hammaslääkäriasemilla sekä yrittäjinä omilla vastaanotoillaan.

Myös alan laitteita, tarveaineita ja välineitä valmistavat ja markkinoivat yritykset tarjoavat töitä suuhygienisteille messuilla ja erilaissa projektiluonteisissa tapahtumissa. Suuhygienistinä sinulla on mahdollisuus työskennellä esimerkiksi opetustehtävissä, hallinnollisissa ja esimiestehtävissä, asiantuntija-, tutkimus ja kehittämistehtävissä tai myynti- ja markkinointitehtävissä.

Useimmissa työtehtävissä teet yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, kuten hammaslääkärit, hammashoitajat, hammasteknikot sekä muut terveydenhuollon ammattilaiset.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: