AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Restonomi (AMK) | ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus | päivätoteutus

Laurea-ammattikorkeakoulu, paikassa Espoo
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Kevät 2025 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Kevät 2025 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Restonomi (AMK) | ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus | päivätoteutus

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksesta valmistuvat restonomit ovat arvostettuja, monipuolisen osaamisen omaavia asiantuntijoita. Opintojen aikana pääset työskentelemään aitojen kehittämisprojektien parissa yhteistyössä alamme parhaiden yritysten kanssa. Jokainen opiskelija pääsee rakentamaan itselleen mielekkään opintopolun yhdistämällä opintoja ruoka- ja juomaelämysten kehittämiseen sitoutuen, tapahtumien tuottamiseen ja johtamiseen liittyen sekä matkailupalveluiden mielenkiintoisten aiheiden parissa. 

Ydin­osaa­mi­sen opinnot

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutuksessa pakollisia ydinopintoja (170 op) ovat: 

 • Palvelut matkailu- ja ravitsemisalalla 35 op, (sis. tapahtumien, matkailun, ruoka- ja juomaelämysten sekä liiketoiminnan perusopinnot) 
 • Yrittäjyys ja vastuullinen liiketoiminta 40 op (sis. johtamisen, vastuullisuuden, markkinoinnin ja liiketoiminnan opintoja)
 • Tulevaisuus- ja innovaatiotoiminta 35 op (sis. palvelumuotoilun sekä tulevaisuusajattelun opintoja)
 • Ammatillinen asiantuntija työyhteisössä 30 op (harjoittelut)
 • Kehittämisosaaja ja työelämän uudistaja 30 op (sisältää opinnäytetyön)

Täy­den­tä­vät opinnot

Ydinopintojen lisäksi täydentävät opinnot (40 op) mahdollistavat syventymisen juuri sinua kiinnostavaan aihepiiriin.

Food & Beverage -opinnoissa opiskelijat tutustuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin kuten esim. villiyrtteihin ja oppivat elämyksellisestä juomamaailmasta erikoiskursseilla. Erikoisuutena Laureassa on oma BarLaurea LivingLab -oppimisympäristö, jossa opiskelijamme pääsevät käytännössä harjoittelemaan asiakaslähtöisten palveluiden tuottamista.

Tapahtumatuotannon ja -johtamisen opinnoissa muotoillaan elämyksellisiä kokemuksia, niin livenä kuin verkossakin. Opiskelijat pääsevät tuottamaan aitoja tapahtumia mm. Nenäpäiväsäätiön ja muiden kumppaneidemme kanssa.

Matkailuopinnoissa kehitetään ja markkinoidaan matkailupalveluita yhteistyössä niin paikallisten yritysten kuin ulkomaalaisten kumppanikoulujemme kanssa! Matkailun opinnot tarjoavat läpileikkauksen alan palveluista ja mahdollisuuksista, toimijoista ja rooleista.

Voit täydentää opintoja myös muista koulutuksista, esimerkiksi valitsemalla täydentäviä opintoja 3AMK-tarjonnasta. Opintoja on tarjolla sekä suomeksi että englanniksi.

Food & Beverage service -opinnoissa opiskelijat kehittävät ruokapalveluita BarLaurea-oppimisympäristössämme, tutustuvat ajankohtaisiin ruokatrendeihin kuten esim. villiyrtteihin ja oppivat elämyksellisestä juomamaailmasta erikoiskursseilla.

Tapahtumatuotanto -opinnoissa muotoillaan elämyksellisiä kokemuksia, niin livenä kuin verkossakin. Opiskelijat pääsevät tuottamaan aitoja tapahtumia mm. Nenäpäiväsäätiön ja muiden kumppaneidemme kanssa!

Matkailuopinnoissa kehitetään ja markkinoidaan matkailupalveluita yhteistyössä niin paikallisten yritysten kuin ulkomaalaisten kumppanikoulujemme kanssa! Matkailun opinnot tarjoavat läpileikkauksen alan palveluista ja mahdollisuuksista, toimijoista ja rooleista.

Voit täydentää opintoja myös muista koulutuksista, esimerkiksi valitsemalla työympäristöjohtamisen opintoja tai muita liiketalouden opintoja. Opintoja on tarjolla sekä suomen että englannin kielellä.

Ope­tus­muo­to

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus toteutetaan päiväopintoina. Opiskeluun osallistuminen edellyttää sinulta mahdollisuutta olla läsnä lähiopetuksessa Leppävaarassa arkisin päiväaikaan. Opiskeluun kuuluu paljon erilaisia oppimistehtäviä sekä tiimeissä tehtäviä yritysprojekteja, joita opiskelijat tekevät läsnätuntien ulkopuolella. 

Työl­lis­ty­mi­nen

Laureasta valmistuvat restonomit ovat työmarkkinoilla haluttuja osaajia. Restonomina sinulla on mahdollisuus työllistyä niin tapahtumatuotannon ja -johtamisen tehtäviin, ruoka-ja juomaelämyksiä tarjoaviin yrityksiin, palveluiden kehittämistehtäviin eri aloille kuin matkailun mielenkiintoiseen maailmaankin.

Valmistuttuasi restonomiksi olet asiakaslähtöisten palveluiden tuottamisen ja kehittämisen ammattilainen. Omaat erinomaiset valmiudet toimia muuttuvassa ympäristössä, toimit vastuullisesti ja olet mukana luomassa alallemme mielenkiintoista tulevaisuutta!

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Kevät 2025

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Syksy 2025

 • Lähiopetus
 • Espoo
 • Hakuaika: Kevään yhteishaku 2025

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Voit hakea kou­lu­tuk­seen myös ns. pol­kuo­pin­to­jen kautta.

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Restonomi (AMK) | ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Laurea Twitterissä ja Facebookissa

Laurea-ammattikorkeakoulu
Ratatie 22
01300 Vantaa

Laurea-ammattikorkeakoulu

Laurea-ammattikorkeakoulu on Uudellamaalla sijaitsevat ammattikorkeakoulu, jolla on kuusi kampusta: Tikkurila, Hyvinkää, Lohja, Porvoo sekä Leppävaara ja Otaniemi Espoossa. Kampuksilla opiskelee yhteensä lähes 10 000 opiskelijaa 20 AMK-koulutuksessa – 13 suomeksi ja 7 englanniksi sekä 17 YAMK-koulutuksessa – 17 suomeksi ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Laurea-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu