Suodata
Turvallisuus / Maanpuolustus
Koulutustyyppi
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-14 koulutusta 14 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Turvallisuus / Maanpuolustus

Maanpuolustus ja turvallisuus -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Maanpuolustus ja turvallisuus

Yksityistä turvallisuusalaa edustavat vartiointiliikkeet, turvasuojayhdistykset ja yksityisen yrityssektorin sisäisissä turvallisuustehtävissä työskentelevät. Julkisella sektorilla alaa edustavat mm. puolustusvoimat, poliisi sekä palo- ja pelastusorganisaatiot.

Suomen maanpuolustuksen tehtävänä on Suomen valtiollisen itsenäisyyden turvaaminen. Maanpuolustuksella pyritään turvaamaan myös kansalaisten elinmahdollisuudet ja turvallisuus ulkoista, valtioiden aiheuttamaa tai muuta uhkaa vastaan.

Maanpuolustus- ja turvallisuusalan koulutus

Turvalisuusalan koulutuksia löytyy ammattiopistoista sekä myös korkeakouluista. Ammattikorkeakoulusta voi valmistua turvallisuusalan tradenomiksi ja ammatillisessa oppilaitoksessa on mahdollista opiskella turvallisuusalan perustutkinto tai ammattitutkinto. Turvallisuusalan erikoisammattitutkinto on vaihtoehto, jos sinulla on jo turvallisuusalan ammatti, mutta haluat kehittää osaamistasi.

Maanpuolustuskorkeakoulu tarjoaa yliopistotasoista yleistä ja sotilaallista maanpuolustuskoulutusta. Sotatieteiden kandidaatin tutkinnon laajuus on 180 opintopistettä (kolme vuotta) ja sotatieteiden maisterin tutkinnon laajuus on 120 opintopistettä (kaksi vuotta).

Poliisiala

Poliisin koulutuksen voi suorittaa ainoastaan Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Poliisiammattikorkeakoulu antaa kelpoisuuden miehistövirkoihin, esimerkiksi vanhemmaksi konstaapeliksi. Tutkinto on  laajuudeltaan 180 opintopistettä.

Poliisi (ylempi AMK) -tutkinto antaa kelpoisuuden poliisipäällystön virkoihin, esimerkiksi komisarioksi. Alipäällystövirkoihin, esimerkiksi ylikonstaapeliksi, kelpoisuuden antavat esimiestaidon ja työnjohdon erikoistumisopinnot. Poliisin jatkokoulutuksiin voivat hakea vain poliisikoulutuksen suorittaneet henkilöt.