Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus

Pelastusopisto
Yhteenveto
4 vuotta
Elokuussa
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) / Pelastusopisto

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK / 240 op) antaa valmiudet pelastus- ja turvallisuusalalla toimivan organisaation esimies- ja johtotehtäviin sekä vahvaa ja soveltavaa ammattiosaamista edellyttäviin vaativiin asiantuntijatehtäviin. Tutkinto kestää noin neljä vuotta.

Tutkinnon painopisteet ovat pelastustoiminnan johtamisvalmiudet, riskienhallinta ja turvallisuusjohtaminen, onnettomuuksien ehkäisy ja varautuminen. Tämän lisäksi tutkinto antaa valmiudet hyvään hallintoon ja henkilöstöjohtamiseen.

Pelastusalan päällystötutkinnon (AMK) opetus järjestetään Pelastusopistossa Kuopiossa. Tutkinnonanto-oikeus on Poliisiammattikorkeakoululla. Tutkinnon voi suorittaa joko päivä- tai monimuoto-opintoina. Monimuoto-opintoihin hakijalla on oltava suoritettuina sekä pelastaja- että alipäällystötutkinnot.

Pelastusalan päällystön ammattikuvaus

Tutkinnon (AMK) suorittaneet työskentelevät pelastuslaitoksissa johtotehtävissä sekä pelastustoiminnan, onnettomuuksien ehkäisyn tai väestönsuojelun asiantuntijatehtävissä. Virkanimikkeitä ovat esim. pelastuspäällikkö, riskienhallintapäällikkö, aluepalopäällikkö, palotarkastaja, valmiuspäällikkö, palopäällikkö, palomestari ja asemamestari.

Pelastusalan päällystö voi työllistyä myös pelastusalan hallinnon tai opetuksen alueille, hätäkeskuslaitosten johtotehtäviin tai turvallisuusalalle.

Hakeminen

Pelastajatutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana ammattikorkeakoulujen yhteishaussa. Hakuaika on kerran vuodessa.

Elokuussa 2023 alkavaan koulutukseen haku on 27.2.–24.3.2023.
Hakemuksen liitteiden on oltava Pelastusopistolla 31.3.2023 mennessä.

  1. Vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutuksena joko lukion oppimäärä, yo-tutkinto tai ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto. Tai aikaisemmin voimassa olleiden säännösten mukainen poliisitutkinto tai ulkomainen koulutus, joka antaa kelpoisuuden korkeakouluopintoihin.
  3. Terveydentilalta ja toimintakyvyltä sopiva.
  4. B-luokan ajo-oikeus opintojen alkaessa.

Tutkinto / todistus

Pelastusalan päällystötutkinto (AMK)

Video

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pelastusopisto

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...


Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pelastusopisto

Hulkontie 83
70821 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.pelastusopisto.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Pelastusalan päällystötutkinto (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: