Näyttää 1-20 koulutusta 285 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 285 tuloksesta
1
2
3
4
...
15

Insinöörin työ

Insinöörin työ voi tarkoittaa lukemattomia eri työtehtäviä. Lopullinen suuntautuminen työelämässä riippuu muun muassa opiskelun suuntautumisvalinnoista ja omasta mielenkiinnosta. Ammatissa tarvitaan vankan teknisen osaamisen lisäksi oma-aloitteisuutta, organisointi-, ongelmanratkaisu- ja yhteistyötaitoja sekä taloudellista ajattelua. Tulevaisuudessa taloudellinen ajattelutapa on entistä tärkeämpää teknisen taidon ohella. Hyvä kielitaito on myös eduksi.

Opiskele insinööriksi

Insinöörin työ on useimmiten päivätyötä, mutta tuotannosta riippuen työ voi sisältää myös vuorotyötä. Monissa tehtävissä työaika ei rajoitu määrätunteihin. Työhön voi myös kuulua paljon matkustamista.

Suuntautumisvaihtoehtoja

Alla esimerkkejä insinöörikoulutuksen suuntautumisvaihtoehdoista ammattikorkeakouluissa:

Rakennusinsinööri

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella rakennustekniikkaa ja suorittaa insinöörin tutkinnon. Rakennusinsinöörit toimivat taloja rakennettaessa monenlaisissa tehtävissä, joista keskeisimpiä ovat erilaiset suunnittelu- ja johtotehtävät.

Koneinsinööri

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa tekniikan insinöörin ammattikorkeakoulututkinnon esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikkaan suuntautuen. Koneinsinöörit työskentelevät etenkin laitteiden ja järjestelmien suunnittelussa, valmistuksessa ja kunnossapidossa. Koneinsinöörien työpaikkoja ovat tyypillisesti konepajat, suunnittelutoimistot ja maahantuojat.

Tietoliikenneinsinööri

Tietoliikenneinsinööriksi voi opiskella suorittamalla teknikkan ammattikorkeakoulututkinnon suuntautumisvaihtoehtona tietotekniikka tai elektroniikka. Tietoliikenneinsinööri on tietoliikennetekniikkaan perehtynyt insinööri, joka työskentelee alan tuotteita valmistavan elektroniikkateollisuuden tai tietoliikennepalveluja tarjoavan yrityksen palveluksessa.

Automaatioinsinööri

Automaatioinsinööri on erikoistunut erilaisiin automaatiojärjestelmiin, joita käytetään esimerkiksi teollisuudessa ja energiantuotannossa. Automaatioinsinööri on suorittanut tekniikan ammattikorkeakoulututkinnon suuntautumisvaihtoehtonaan automaatiotekniikka. Tutkinnon suorittanut voi työskennellä muun muassa suunnittelu-, kehitys- ja esimiestehtävissä.

Vertaile koulutuksia