Insinööri (AMK) | rakennustekniikka | monimuotototeutus

Karelia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
   
Lähiopetus
Joensuu
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot
Rakennustekniikan hymyilevä opiskelija

Insinööri (AMK) | rakennustekniikka | monimuotototeutus

Rakennusalalla on jo pitkään etsitty keinoja vähentää rakentamisen aiheuttamia negatiivisia ympäristövaikutuksia. Esimerkiksi puun käytön lisääminen rakentamisessa on nähty hyvänä vaihtoehtona sitoa hiiltä rakenteisiin. Koska puusta ei voida rakentaa koko rakennusta, on löydettävä keinoja käyttää muitakin materiaaleja ympäristöystävällisesti. Siksi rakennusinsinöörin on tärkeää tuntea kaikki keskeiset rakennusmateriaalit ja niiden käyttö rakentamisessa. Rakennustekniikan insinööriopinnoissa opit suunnittelemaan ja rakentamaan rakennuksia ihmisten ja ympäristön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Asiantuntevalla suunnittelulla ja rakentamisella voidaan vaikuttaa koko rakennusalan ympäristöystävällisyyteen ja hiilipäästöihin.

Rakennustekniikan monimuototeutuksessa painotetaan erityisesti puurakentamista ja rakentamisen ympäristövaikutuksia. Opintojen aikana saat tämän hetken ajankohtaisimman tiedon puurakentamisesta ja hiilitaselaskennasta.

Rakennustekniikan opinnoissa opiskelet rakenteiden suunnittelua ja rakennustuotantoa. Rakennesuunnittelun opinnoissa opiskelet suunnitteluinsinöörin tehtäviä eli opit rakenteiden mitoittamista ja mallintamista. Opit myös suunnittelemaan puu-, betoni- ja teräsrakenteita ja käyttämään eri rakennusmateriaaleja huomioiden rakenteiden turvallisuuden, terveellisyyden sekä taloudellisuuden.

Rakennustuotannon opinnoissa opiskelet työmaainsinöörin tehtäviä: opit suunnittelemaan, aikatauluttamaan ja johtamaan rakentamisen prosesseja sekä toteuttamaan ja johtamaan rakennushankkeita.

Rakennustekniikan monimuotototeutuksessa opiskelet etänä osallistuen verkkoluennoille ja opiskellen itsenäisesti. Opintojen aluksi on lähiviikko ja sen jälkeen lähipäiviä järjestetään tarvittaessa. Opiskelun yhteisöllisyyttä tuetaan myös yhteisellä verkkotyöskentelyllä ja opettajien tuki varmistetaan säännöllisillä verkkotapaamisilla.

Osa hakijoista valitaan valintakurssin perusteella. Valintakurssi toteutetaan välittömästi hakuajan jälkeen. Tarkemmat tiedot valintakurssista lähetetään hakijoille hakuajan päätyttyä. Sama valintakurssitulos käy hakiessasi Karelian rakennustekniikan päivätoteutukseen.

 

Rakennustekniikan insinööri työelämässä

Rakennusinsinöörinä voit toimia esimerkiksi rakennesuunnittelijana, työnjohtajana, työmaainsinöörinä, tietomallinnuskoordinaattorina, kuntotutkijana tai yrittäjänä.

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörit työllistyvät yleensä hyvin, sillä rakennusalalla on pulaa pätevistä suunnittelijoista ja pätevästä tuotantojohdosta. Puurakentamisen lisääntyminen tuo uusia työllistymisen mahdollisuuksia sekä rakentamisessa, suunnittelussa että rakennustuoteteollisuudessa. Korjausrakentamisen kasvu luo uusia työllistymisen mahdollisuuksia.

Koulutuksen toteutus

Opetus tapahtuu pääsääntöisesti klo 8–20 verkossa. Opintojen alussa järjestetään lähiviikko ja sen jälkeen lähipäiviä järjestetään tarvittaessa. Lähiopetusta järjestetään tarvittaessa laboratoriotöiden, muiden lähiopetusta vaativien tehtävien tai vierailujen osalta. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK) | rakennustekniikka | monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Karelia-ammattikorkeakoulu

Karelia-ammattikorkeakoulu – tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Hyvä tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja asiantuntijuudella. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa sitä kouluttamalla osaavia ammattilaisia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Karelia antaa valmiudet, välineet ja asenteen kehittyä huippuosaajaksi. Karelia-ammattikorkeakoulu on myös laadukas, sitoutunut ja ketterä kumppani, joka tekee näkyviä tuloksia. Koulutusaloilla tehdäänkin tiivistä...


Lue lisää oppilaitoksesta Karelia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Karelia-ammattikorkeakoulu

Tikkarinne 9
80200 Joensuu

 Näytä puhelinnumero

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Insinööri (AMK) | rakennustekniikka | monimuotototeutus täytä seuraavat tiedot: