AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomikoulutus | verkkototeutus

Pituus
3,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
3,5 vuotta
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosionomikoulutus | verkkototeutus

Sosionomit edistävät oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja hyvinvointia eri elämäntilanteissa. Savonian sosionomitutkinto antaa hyvät valmiudet toimia moninaisissa sosiaalialan tehtävissä.

Sosionomina tuet asiakasta arjen haastavissa tilanteissa ja ohjaat häntä palveluiden pariin. Työssä korostuu vuorovaikutusosaaminen, ratkaisukeskeisyys sekä asiakkaan voimavarojen vahvistaminen.

Työhösi kuuluu myös hyvinvointipalvelujen uudistaminen ja kehittäminen. Sosionomina kehität yhteisöllisiä ja osallistavia toiminta- ja tukimuotoja eri väestöryhmien tarpeisiin. Toimit eri ikäisten asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa ja tuet heitä muuttuvissa elämäntilanteissa sekä arjen haasteissa.

Valmistuttuasi sinulla on laaja sosiaalityön osaaminen. Osaat toimia erilaisissa toimintaympäristöissä ja elämäntilanteissa: varhaiskasvatus, perhetyö, lastensuojelu, nuoristyö, aikuissosiaalityö, työvalmennuspalvelut, Kela, työvoimapalvelut, vammaistyö, mielenterveys- ja päihdetyö ja järjestötyö.

Koulutuksen sisältö

Savonian sosionomikoulutuksesta saat sosionomin työssä tarvittavan tietotaidon. Koulutuksen opetussuunnitelma rakentuu vuositeemoista.   

Ensimmäisenä opiskeluvuotena hankit perusosaamisen sosiaalialan tietoperustasta asiakastyössä ja perehdyt alan ammattietiikkaan.   

Toisena opiskeluvuotena syvennät osaamistasi asiakaslähtöiseen työhön ja perehdyt sosiaalialan työmenetelmiin erilaisissa työympäristöissä.   

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena vahvistat ammatillista osaamistasi varhaiskasvatuksen tai sosiaaliohjauksen osaajana. Lisäksi hankit, sovellat ja syvennät tutkimuksellista kehittämis-, yhteiskunta- sekä johtamisosaamistasi.   

Opiskelussa ja oppimisessa korostetaan yhteistoiminnallisuutta ja itseohjautuvuutta. Näitä taitoja tulet tarvitsemaan myös sosionomina toimiessasi.   

Opintojen alkaessa laadit opettajatuutorin kanssa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman, jossa huomioidaan myös aiemmin hankittu osaaminen. Osana opintojasi pääset osallistumaan myös alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan.   

Uramahdollisuudet

Sosionomeilla on monipuoliset työllistymismahdollisuudet ja hyvä työllisyystilanne.

Valmistuttuasi voit työskennellä kasvatus- ja ohjaustehtävissä, sosiaalisen tuen ja kuntoutuksen tehtävissä sekä alan esimies- ja kehittämistehtävissä. Voit myös toimia sosiaalialan yrittäjänä. Työpaikkasi voi olla julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilta.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomikoulutus | verkkototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu