Opiskelun aloituksen lykkääminen armeijan vuoksi

10 heinä 2023
KYSYMYS
Hei.

Minulla oli kutsunnat viime vuoden lopulla ja sain vuoden lykkäystä vaikka olisin halunnut mennä jo nyt kesällä. Valmistuin lukiosta keväällä ja sain opiskelupaikan amkista, jonka jo hyväksyin.

Ongelmani on se että, haluaisin käydä armeijan ensin amkin aloittamista, mutta en tiedä voinko ilmoittautua armeijan takia poissaolleeksi ekalla vuodella, jos palvelusajankohtaani ei ole vielä päätetty. Suunnitelmana olisi ollut käydä armeija ensi talvena ja aloittaa koulut sitten syksyllä.

Vastaus

10 heinä 2023

Hei!

Kiitos viestistäsi ja onnittelut opiskelupaikasta!

Opiskelujen aloittamista voi tosiaan lykätä tilanteessasi alkavan asepalveluksen takia. Sinun tulee kuitenkin toimittaa korkeakouluusi ennalta ilmoitettuun määräaikaan mennessä todisteeksi poissaolosta palvelukseenastumismääräyksen asiakirja.

Koska kohdallasi palveluajankohtaa ei ole vielä päätetty, suosittelisin sinua olemaan yhteydessä siihen korkeakouluun, josta olet ottanut paikan vastaan ja kysymään toimintaohjeita.

Voit myös olla yhteydessä Puolustusvoimien omaan aluetoimistoosi ja kysyä neuvoa. Listan aluetoimistoista ja yhteytiedot löydät täältä.

Aurinkoista heinäkuun ja kesän jatkoa!

Ystävällisin terveisin

Emma, studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.