Sivuston käyttötapa: Mobiili

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Pääsyvaatimukset ja hakeminen ammattikorkeakouluun

Ammattikorkeakouluihin haetaan pääsääntöisesti korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa.

Yhteishaut järjestetään kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä. Koulutuksiin haetaan sähköisellä hakulomakkeella osoitteessa opintopolku.fi. Ammattikorkeakoulujen pääsyvaatimuksena on lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto tai opistoasteen tutkinto.

Ammattikorkeakoulut päättävät itsenäisesti opiskelijavalinnan perusteista, valintakokeen järjestämisestä sekä opiskelijavalinnasta. Opiskelija voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukuvuonna alkavasta koulutuksesta.

Ammattikorkeakoulujen valintaperusteissa ylioppilastutkintoa painotetaan yliopistoja enemmän. Lähes kaikkiin ammattikorkeakoulujen koulutusohjelmiin järjestetään valintakoe. Valintakoekutsut lähetetään hakijoille toukokuun aikana. Valintakokeet ovat hakijalle yleensä maksuttomia. Ammattikorkeakoulun valintakoe on tehtävä siinä ammattikorkeakoulussa, joka on kutsunut hakijan kokeeseen. Valintakoepaikkaa ei voi vaihtaa.

Monet ammattikorkeakoulut tekevät valintakoeyhteistyötä. Tällöin toisessa ammattikorkeakoulussa samalla koulutusalalla tai samassa koulutusohjelmassa suoritetun valintakokeen tulos hyväksytään.

Lue lisää ammattikorkeakoulujen valintakokeista täältä!

Pääsyvaatimukset ja hakeminen ammattikorkeakouluun


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.
Hyödyllisiä linkkejä