Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta

Vaatetusala -aiheisista koulutuksista lisätietoa alla:

Vaatetusalalta löytyy koulutuksia jokaisen makuun, aina ammatillisesta peruskoulutuksesta yliopistotasolle. Useat ammattikorkeakoulut järjestävät vaatetusalan koulutuksia, Ammattikorkeakouluista löytyy esimerkiksi tekstiili- ja vaatetusalan koulutusohjelma ja yliopistoista lötyy esimerkiksi lavastustaiteen ja pukusuunnittelun koulutus Ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa mm. tekstiili- ja vaatetusalan perustutkinnon tai tekstiili- ja vaatetustekniikan ammatti- ja erikoisammattitutkinnon.

Vaatetusalalla opiskelu

Ammattikorkeakoulujen vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistuu vestonomeja, jotka työskentelevät vaatteiden valmistuksen, kaupan, suunnittelun tai kulttuurin eri tehtävissä.

Yliopistoissa ja korkeakouluissa tekstiili- ja vaatetusalaa voi opiskella Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa sekä Taideteollisen korkeakoulun muotoilun osastolla.

Ammatillisessa oppilaitoksessa esimerkiksi vaatetusalan perustutkinnon suorittanut osaa suunnitella, valmistaa, myydä ja korjata vaatteita ja sisustustekstiilejä. Muita suuntautumisvaihtoehtoja ovat jalkinealan koulutusohjelma, tekstiilihuollon koulutusohjelma sekä tekstiilitekniikan koulutusohjelma.

Työelämässä

Alan koulutuksesta valmistunut voi työskennellä esim. kaupan tai median palveluksessa, tuotesuunnittelijana vaatetusteollisuudessa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Vaatetusalan koulutusohjelmasta valmistuttuasi voit toimia asiantuntija-, kehittämis-, projekti- tai esimiestehtävissä alan yrityksissä. Voit työskennellä vaatetusalalla esimerkiksi tuotantotoiminnassa tai siihen liittyen hankintatoiminnan tai logistiikan parissa. Voit myös sijoittua alan palvelutehtäviin, kulttuurisektorille tai ryhtyä itse yrittäjäksi.

Alala valmistunut voi työskennellä myös kaupan tai median palveluksessa, tuotesuunnittelijana vaatetusteollisuudessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Vestonomi voi työskennellä esimerkiksi mallimestarina, markkinointiassistenttina tai pukeutumisneuvojana. Vaatetusalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä mm. vaatetusteollisuudessa, ateljeetyyppisessä pienyrityksessä tai teatteripuvustamossa.

Vertaile koulutuksia