Scenkonstpedagog (YH) | dagstudier

Yrkeshögskolan Novia
Yhteenveto
4 vuotta
ruotsi
Syksy
Viimeinen hakuaika: Gemensam ansökan
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Pietarsaari
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Scenkonstpedagog (YH) | dagstudier

Brinner du för teater? Då kan scenkonsten vara något för dig. Det här är en utbildning som ger dig en bred insyn i teaterbranschen – som scenkonstpedagog har du koll på vad som händer i kulisserna. Du kan välja mellan att jobba konstnärligt som regissör eller skådespelare för tillämpad teater, eller fokusera på pedagogiska processer som utbildning, fortbildning, personlighetsutveckling och konfliktlösning. Samtidigt som vi lägger stor vikt vid ensemblearbete kan du utveckla din personliga konstnärliga identitet och profil. Här kan du spränga gränserna mellan konstarterna via egna projekt tillsammans med musikstuderande eller studerande inom de visuella konstarterna.

Utbildningens innehåll

Hos oss får du utveckla ditt eget kroppsliga uttryck. I utbildningen ingår kurser i röst, rörelse, improvisation, skådespelarträning, nutidsteater, regi och dramapedagogik, men även teoretiska kurser som teater- och dramahistoria, dramadidaktik och företagsamhet. Dessutom kan vi erbjuda specialkurser i mask, clown, fysisk teater och scenteknik. Det du gör under kurserna resulterar varje studieår i ett eller flera scenframställningsprojekt. Praktik kan göras vid professionella teatrar, vid amatörteatrar, i skolor, i drama- eller teaterklubbar, på kulturinstitutioner, inom radio-och tv-produktioner samt via studier vid någon av våra internationella partnerhögskolor. I studierna ingår även 60 studiepoäng pedagogikstudier som ger dig behörighet att undervisa inom den grundläggande konstundervisningen och det fria bildningsväsendet. Via praktik och valfria kurser har du möjlighet att skapa en personlig inriktning på till exempel skådespel, dramapedagogik eller musikteater.

Hakeminen

Ansökan via www.studieinfo.fi.

Tutkinto / todistus

Scenkonstpedagog (YH), Teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK)

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novias verksamhetsområde finns längs den finlandssvenska kusten och har campus i Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Med 4 500 studerande är Novia den största svenskspråkiga yrkeshögskolan i Finland. Novia har ett tätt samarbete med näringslivet och har ett aktivt...


Lue lisää oppilaitoksesta Yrkeshögskolan Novia ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Yrkeshögskolan Novia

Wolffskavägen 31
65200 Vasa