Merenkulku | merikapteeni (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kotka
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Merenkulku | merikapteeni (AMK) | päivätoteutus


Merenkulku, merikapteeni (AMK) (päivätoteutus)

Merenkulkuala tarjoaa kiinnostavia ja haasteellisia tehtäviä sekä mahdollisuuden kansainväliselle uralle. Merikapteeni (AMK) -tutkinnon suoritettuasi sinulla on perusvalmiudet aluksen ohjaamisesta sekä käsittely- ja hallintamenetelmistä, joiden perustana ovat laitteistojen, lastioperaatioiden sekä navigoinnin ja meteorologian hallinta.

Koulutuksen ydintä ovat laiva- ja merikuljetustekniikka, kapteenitason merimies- ja johtamistaidot sekä turvallisuus- ja hätätilannevalmiudet.

Kieli- ja navigaatiotaidot sekä meriradioliikenne ovat olennainen osa merikapteenin työkalupakkia: alusten purkaminen ja lastaaminen sekä kansainvälinen kanssakäyminen satamissa ovat alan arkipäivää.

Merenkulun koulutuksen erikoisosaamisaloja ovat meriympäristönsuojelu sekä turvallisuus ja alusten käyttötekniikka, jotka toteutetaan kansainvälisten sopimusten täyttävien vaatimusten mukaisesti.

Opetus toteutetaan kansainvälisessä toimintaympäristössä, osittain yhteistyössä alueen ja alan tutkimus- ja kehitysyhteisöjen, oppilaitosten sekä elinkeinoelämän kanssa.

Merikapteenin opinnot

Merikapteenin koulutus jakautuu perus-, Operational- ja Management-tasoihin.

  • Perus-tasolla saat valmiudet toimia aluksen käytännön miehistötehtävissä.
  • Operational-tason koulutus valmistaa sinut työskentelemään alemmissa päällystötehtävissä.
  • Management-taso antaa teoreettiset valmiudet toimia kansainvälisen liikenteen ylimmissä päällystötehtävissä.

Vahtimiehen pätevyyden harjoitteluineen suoritat ensimmäisenä lukuvuotena.Tämän jälkeen sinulla on mahdollisuus saada ensimmäinen pätevyyskirja, jolla voit vastaanottaa ensimmäiset työt laivalla puolimatruusina. Vahtiperämiehen opinnot ja osa ohjatusta harjoittelusta suoritetaan kolmannen vuoden loppuun mennessä ja loput ylimmän tason opinnoista ja harjoittelusta seuraavan 1,5 vuoden aikana.

Halutessasi voit täydentää koulutustasi tekniikan ja merenkulun muilla opinnoilla ja suorittamalla osan opinnoista vaihto-opiskelijana ulkomailla.

Merikapteeni työelämässä

Merikapteeni (AMK) -tutkinto täyttää kansainvälisen STCW -sopimuksen vaatimukset ja tutkinnon suoritettuasi voit toimia aluksilla pätevyyskirjan tason mukaan perämiehenä tai päällikkönä rajoittamattomassa liikenteessä sekä maaorganisaatioiden erilaisissa hallinto- ja koulutustehtävissä.

Voit työllistyä eri alustyyppeihin, kuten erilaisiin rahti- tai matkustaja-aluksiin. Monipuolisia työuria tarjoavat laivapalvelun lisäksi merenkulun maaorganisaatiot, esimerkkeinä hallinto, varustamot, satamaoperaattorit ja telakat. Merenkulkijoita tarvitaan myös alan koulutustehtävissä.

Tehtävänimikkeitä voivat olla:

  • kapteeni
  • päällikkö
  • yliperämies
  • perämies

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Merikapteeni (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Merenkulku | merikapteeni (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Merenkulku | merikapteeni (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: