Graafinen muotoilu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Kouvola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Graafinen muotoilu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Graafinen muotoilu, muotoilija (AMK) (päivätoteutus)

Graafinen suunnittelija, taittaja, kuvittaja, AD, web-graafikko, pakkaussuunnittelija tai kirjagraafikko.

Graafinen muotoilu sisältää yhä enemmän monimediaisia projekteja, jotka vaativat monialaista visuaalista osaamista sekä yhteistyö- ja projektinjohtamistaitoja.

Graafinen muotoilija työskentelee printti- ja digitaalisen median parissa esimerkiksi mainos- ja suunnittelutoimistossa, kustantamoissa ja kirjapainossa, sanoma- ja aikakauslehdissä esimerkiksi graafikkona, taittajana, kuvittajana, suunnittelijana, taiteellisena johtajana tai web-graafikkona. Voit myös työskennellä itsenäisenä yrittäjänä.

Graafisen muotoilun opinnot

Opinnoissasi keskityt graafiseen muotoiluun, typografiaan, yritys- ja julkaisugrafiikkaan, digitaaliseen julkaisusuunnitteluun ja kuvitukseen. Syvennyt myös animaatioon, pakkaus- ja kampanjasuunnitteluun sekä mainonnan ja markkinoinnin osa-alueisiin yksittäisestä mainoksesta laaja-alaiseen brändinhallintaan asti.

Teoreettinen ymmärrys yhdistyy taiteelliseen osaamiseen, käytännön taitoihin sekä teknologian hallintaan. Projektioppiminen ja tutkivan oppimisen metodit ovat keskeisiä opetuksessa – oppiminen toteutuu usein työelämälähtöisissä TKI-projekteissa.

Valmistumisesi jälkeen hallitset laajoja visuaalisen viestinnän kokonaisuuksia, ymmärrät strategisten valintojen merkityksen ja pystyt arvioimaan kriittisesti graafisen suunnittelun merkitystä eri medioissa.

Muotoilun koulutuksessa painottuvat muotoiluprosessien sekä suunnittelumenetelmien ja -välineiden ammatillinen osaaminen, innovatiiviset oppimisympäristöt sekä yrittäjämäiset toimintatavat. Uudet, kansainvälisesti korkeatasoiset työskentelytilat luovat hyvän käytännön oppimisympäristön keskelle monialaista kampuskeskittymää, jossa yhdistyvät eri koulutusten osaaminen sekä laajat eri alojen yritysyhteistyöverkostot.

Opetuksessa perehdytään suunnitteluvälineiden ja -ohjelmistojen hallintaan sekä erityisesti käyttäjälähtöisiin muotoiluprosesseihin. Taide- ja materiaaliopinnot sekä perinteisten käsityömenetelmien hallinta vahvistavat muotoilun ydinosaamista. Ammattiopinnot rakentuvat monialaisista, yrittäjälähtöisistä ja käytännönläheisistä projekteista, joissa tavoitteena on muotoilualan työelämän tarpeista lähtevä käytännön osaaminen.

Graafinen muotoilija työelämässä

Muotoilun ala tarjoaa tehtäviä esimerkiksi toimintaympäristö- ja tilasuunnittelun, muotoiluprosessien, tuotekehityksen sekä konseptoinnin parissa. Myös erilaiset käyttöliittymät, mallien valmistus, design management, brändinhallinta ja tutkimustehtävät kuuluvat muotoilijoiden tehtäväkenttään.

Graafisen muotoilun ammattilainen voi olla esimerkiksi:

  • kuvittaja
  • AD
  • web-graafikko
  • pakkaussuunnittelija tai
  • kirjagraafikko

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Graafinen muotoilu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Graafinen muotoilu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: