Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kouvola
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu, muotoilija (AMK) (päivätoteutus)

Sisustusarkkitehdin työn tavoitteena on luoda toiminnallisesti ja esteettisesti korkeatasoisia sisätiloja ja toimintaympäristöjä.

Työnkuva on laaja käsittäen koko elinympäristöömme kuuluvien sisätilojen kirjon vanhojen rakennuksien muutoskorjauksista uusien asuntojen ja julkitilojen suunnitteluun.

Suunnittelukohteita ovat muun muassa hotellit, sairaalat, koulut, ravintolat, laivat, omakotitalot, asuinkerrostalot, messuosastot, vapaa-ajan asunnot, myymälät, tapahtumat, elokuvateatterit, elämysmatkailu, toimistot.

Olennainen osa sisätila-arkkitehtuuria on tiloihin liittyvät huonekalut, kiintokalusteet, varusteet ja sisustustuotteet. Näiden suunnittelusta ja valinnoista vastaavat sisustusarkkitehdit. Usein toimeksiantoon liittyy erityiskalusteita, kiintokalusteita ja rakenteita, jotka pitää suunnitella kohdekohtaisesti. Tällaisia ovat esimerkiksi myyntitiskit, säilytyskalusteet, portaat ja messurakenteet.

Muotoilun opinnot

Muotoilun koulutuksessa kehitetään ja hyödynnetään monipuolisesti visuaalista hahmotuskykyä, kädentaitoja, tietoteknisiä taitoja ja ongelmanratkaisua sekä organisointikykyä ja projektiosaamista. Muotoiluosaamisesi kehittyy osallistumalla eri osaamisalueiden opetukseen ja aktiiviseen omaan tekemiseen.

Taideaineilla on vahva perinne muotoilijoiden koulutuksessa. Niillä tähdätään seuraavien taitojen vahvistamiseen:

  • sommittelu väreillä ja muodoilla
  • koon ja elementtien välinen suhde
  • mittasuhteiden hallinta
  • muodon ominaisuudet.

Nämä taidot ovat muotoiluosaamisen perustana.

Sisustusarkkitehtuurin tai kalustesuunnittelun muotoilija työelämässä

Sisustusarkkitehdit työskentelevät arkkitehtitoimistoissa, sisustusarkkitehtitoimistoissa ja erilaisissa sisustus- ja muotoilupalveluja myyvissä suunnittelutoimistoissa. Suuremmat yritykset, jotka vastaavat itse tuotteidensa, palveluidensa ja toimitilojensa suunnittelusta ottavat palvelukseensa sisustusarkkitehteja. Suurin työllistäjä on yksityissektori. Julkinen sektori palkkaa myös sisustusarkkitehteja erilaisiin asiantuntijatehtäviin.

Sisustusarkkitehtuuri- ja kalustesuunnittelussa, kuten muillakin muotoilun aloilla, työllistytään kilpailukykyisen osaamisen ja verkostojen avulla.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sisustusarkkitehtuuri ja kalustesuunnittelu | Muotoilija (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: