AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Tanssinopettaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Tanssinopettaja (AMK) | päivätoteutus

Tanssinopettajana olet tanssitaiteen ja pedagogiikan asiantuntija. Sinulla on vahvat pedagogiset valmiudet, tekniset ja ilmaisulliset taidot sekä laaja pohja monipuolisiin työtehtäviin.  

Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutuksessa yhdistyvät käytännönläheisyys, kansainvälisyys ja luonteva yhteistyö muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Lisäksi saat yleisen pedagogisen pätevyyden, joka on vahva valtti työelämässä. Koulutus valmistaa sinut työelämän aitoon tarpeeseen: tanssinopettajana työllistyt moniin erilaisiin työympäristöihin, perinteisen tanssin perusopetuksen lisäksi. 

Ammattitaitoiset kouluttajamme kannustavat sinua luovuuden kehittämiseen sekä oman opettaja- ja taiteilijaidentiteettisi vahvistamiseen. Valmistuttuasi osaat syventää monipuolisesti tietojasi ja taitojasi – oli kyse sitten tanssinopetukseen liittyvästä osaamisesta, tai esimerkiksi erilaisten yhteisöjen toimintaan tai kulttuuriin liittyvistä asioista. 

Savoniassa pääset osaksi kuuden eri koulutusalan muodostamaa yhteisöä, joka mahdollistaa sinulle monipuolisen kokemuksen eri alojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä jo opiskeluaikanasi. Näitä taitoja tarvitset tämän päivän työelämässä yhä enemmän. Projektien ja produktioiden kautta myös taiteelliset tietosi ja taitosi karttuvat. Yhteistyökumppaneitamme ovat alueen taidelaitokset, tanssikoulut ja ammattilaisryhmät – esimerkiksi Kuopion konservatorio, Kuopion Kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus sekä kansalliset ja kansainväliset festivaalit. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutus on suunniteltu ja toteutettu tanssialan työelämän tarpeet huomioiden, ja valtakunnallisia vaatimuksia noudattaen. Opintojesi keskeisiä asioita ovat tanssitekniset taidot, pedagogiikka, improvisaatio, koreografia sekä näitä tukevat teoreettiset aineet. 

Opintojen aikana opit toimimaan eri koulutusalojen yhteisissä projekteissa ja produktioissa erilaisissa tehtävissä. Ammattitaitoiset ja arvostetut kouluttajamme kannustavat sinua luovuutesi kehittämiseen sekä oman opettaja- ja taiteilijaidentiteettisi vahvistamiseen. 

Tanssinopettajalla on valmius elinikäiseen oppimiseen, kehittymiseen ja oman ammattitaidon ylläpitämiseen. 

Taiteen kenttä vaatii monipuolista osaamista ja siksi taidealojen osaamisen lähtötasovaatimus on korkeampi kuin muilla aloilla. Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään aiempia tavoitteellisia tanssiopintoja, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä halua työskennellä aktiivisesti oman osaamisen kehittämiseksi ja pedagogisten taitojen kartuttamiseksi.  

Uramahdollisuudet

Savoniasta tanssinopettajaksi valmistuneet toimivat monipuolisesti tanssin kentällä eri tehtävissä, esimerkiksi: taiteen soveltavan käytön parissa terveys- ja hyvinvointisektorilla, erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa tanssijoina, koreografeina ja opettajina, vapaan sivistystyön parissa sekä freelancer-tanssijoina ja -koreografeina. Lisäksi valmistuneet työskentelevät opettajina tanssioppilaitoksissa ympäri Suomen. Opinnot antavat virikkeitä myös alan yritystoimintaan.  

Valmistuttuasi tehtävänimikkeesi voi olla muun muassa tanssinopettaja, koreografi, taidepedagogi, tanssitaiteilija tai yrittäjä. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tanssinopettaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tanssinopettaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu