AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Sairaanhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Sairaanhoitajana olet hoitotyön asiantuntija. 

Savonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksessa saat laaja-alaisen osaamisen hoitotyöhön. Opintojen aikana opit hallitsemaan hoitotyössä tarvittavat käsitteet ja menetelmät ja hankit tietotaidon, jonka avulla pystyt tekemään päätöksiä nopeasti muuttuvissa tilanteissa. 

Työssäsi sairaanhoitajana toteutat terveyttä edistävää, ylläpitävää ja sairauksia ehkäisevää hoitotyötä. Osaat myös parantavan ja kuntouttavan hoitotyön. Sinulla on hyvä tietoperusta, jota käytät hoitotyön suunnittelussa, toteuttamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä. 

Valmistuttuasi olet hoitotyön asiantuntija. Teet ihmisläheistä työtä ja sinulla on valmiudet työskennellä monialaisissa työryhmissä ja eri hoitotilanteissa. Lisäksi sinulla on kyky soveltaa tietoa muuttuvissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun sairaanhoitajakoulutuksessa käytäntö ja teoriaopetus täydentävät toisiaan. Opinnot etenevät vuositeemojen mukaisesti kohti hoitotyön asiantuntijuutta.  

Opintojesi ensimmäisenä vuotena kehität opiskelutaitojasi ja perehdyt hoitotaitoon ja lääkehoitoon sekä tarkastelet asiakasta ja ammattilaista osana sosiaali- ja terveysalan palveluita. Opit anatomiaa ja fysiologiaa, diagnostisia tutkimuksia sekä käyttämään tietoa ihmisestä, hoitotyön arvoista, terveyden ja toimintakyvyn edistämisestä sekä sisätautia sairastavan potilaan hoidosta. Harjoittelet hoitotyötä myös käytännössä. 

Toisena opiskeluvuotena laajennat hoitotyön osaamista lääkehoidossa, perioperatiivisessa hoitotyössä, lasten, -nuorten ja perheiden hoitotyössä sekä mielenterveys- ja päihdetyössä. Harjoittelujen avulla opit käyttämään englannin kieltä sekä ymmärtämään erilaisia tutkimus- ja kehittämistyön menetelmiä. 

Kolmantena opiskeluvuotena kehität ohjaus- ja hoidon tarpeen arviointitaitojasi sekä ikääntyneiden hoitotyön osaamista. Osaat toteuttaa hoitotyötä erilaisissa toimintaympäristöissä ja soveltaa opiskelun aikana hankkimaasi tutkimus- ja kehittämisosaamista opinnäytetyön tekemisessä. Opit käyttämään ruotsin kieltä hoitotyössä. 

Viimeisenä opiskeluvuotena osaat soveltaa, analysoida ja arvioida hoitotyön osaamistasi hoitotyön eri alueilla. Lisäksi osaat koordinoida hoitotyötä ja työskennellä itsenäisesti. Sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman tavoitteena on, että sinusta kehittyy hoitotyön asiantuntija, joka on sisäistänyt hoitotyön arvo-, tieto- ja taitoperustan.  

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua ja toteutuu pääsääntöisesti klo 8–18 välillä. Opinnot sisältävät lähiopetusta, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua. 

Lähiopiskelu koostuu luennoista, seminaareista, taitopajoista ja simulaatioista.  Etäopiskelussa käytetään digitaalisia opiskelumenetelmiä. Tämä luo sinulle ajoittaisen mahdollisuuden paikasta ja ajasta riippumattomaan opiskeluun. Osa opiskelusta on läsnäolovelvoitteista. 

Käytännön harjoittelu voi olla osin kolmivuorotyötä. Harjoittelua voi olla eripuolilla Suomea tai opiskelijan valinnan mukaan ulkomailla. Harjoittelujaksot ovat päätoimista opiskelua ja edellyttävät läsnäoloa. 

Uramahdollisuudet

Sairaanhoitaja (AMK) voi työskennellä sosiaali- ja terveysalalla eri tehtävänimikkeillä erilaisissa toimintaympäristöissä. Sairaanhoitajana voit työskennellä esimerkiksi terveyskeskusten vastaanotoilla ja vuodeosastoilla, sairaaloiden poliklinikoilla, teho- ja leikkausosastoilla, kodeissa, kotisairaalassa, projekti- ja tutkimustehtävissä sekä erilaisissa järjestöissä. 

Mahdollisia tehtävänimikkeitä:sairaanhoitaja,palveluvastaava,ohjaaja (sosiaaliala),yrittäjä 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Kevät

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Sairaanhoitaja (AMK)

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu