Sivuston käyttötapa: Mobiili

Restonomi (AMK) | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto | päivätoteutus

LAB-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Lappeenranta
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Restonomi (AMK) | Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto | päivätoteutus

Restonomi on majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan moniasiantuntija ja edelläkävijä.

Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon restonomeilla on selkeä käsitys liikkeenjohdossa tarvittavasta palveluliiketoiminnan ja talouden osaamisesta sekä alan palvelujen kehittämisestä.

Restonomi kehittää ja johtaa palveluja asiakaslähtöisesti, seuraa trendejä, ennakoi kehitystä ja toimii asiakaslähtöisesti. Työkokemukseen yhdistetty tutkinto antaa restonomille hyvät valmiudet toimia ammatissaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Restonomiopinnot sisältävät esimiestyötä, yrittäjyyttä, laskentatoimea, markkinointia, palvelumuotoilua, hotelli- ja ravintolaliiketoimintaa, yrittäjyyttä, sähköisen liiketoiminnan opintoja sekä alan palveluliiketoimintaa.

Opintojen aikana tehdään harjoitus- ja projektitöitä työelämäympäristöissä. Käytännön osaamista harjoitellaan myös kampuksen omissa ravintoloissa.

Ensimmäisen vuoden aikana opit hahmottamaan hotelli-, ravintola- ja matkailualan yritysten toimintaympäristön ja ymmärtämään palveluosaamisen merkityksen alan yritystoiminnassa. Tutustut aktiivisesti alan toimijoihin kotimaassa ja ulkomailla. Opinnoissa korostuu viestinnän merkitys.

Toisena opiskeluvuotena opit kansainvälisyyden vaikutuksesta, mahdollisuuksista ja merkityksestä alan kehityksessä. Opit käytännön esimiestaitoja ja kannattavan yritystoiminnan perusteet. Tunnistat asiakkaiden tarpeet ja toiveet, ja osaat kehittää kokonaisvaltaisia kokemuksia.

Kolmantena vuotena opit yrityksen strategisen johtamisen merkityksen. Aloitat opinnäytetyön tekemisen ja opit soveltamaan tutkimusmenetelmiä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Restonomi (AMK)

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalaa, tekniikkaa, liiketaloutta, hotelli-, ravintola ja matkailualaa sekä muotoilua, taidetta ja visuaalista viestintää. LABin Muotoiluinstituutti jatkaa Lahden Muotoiluinstituutin ja Imatran taidekoulun pitkiä perinteitä. Lisäksi LAB-ammattikorkeakoulu tarjoaa kaikille avoimia korkeakouluopintoja avoimessa AMK:ssa sekä täydennys- ja erikoistumiskoulutuksia jo korkeakoulututkinnon suorittaneille.  LABilla on...


Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

LAB-ammattikorkeakoulu

Kirkkokatu 27
15140 Lahti


Saatat olla kiinnostunut myös näistä: