Metsätalouden koulutus | metsätalousinsinööri | päivätoteutus

Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Evo
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Metsätalouden koulutus HAMK

Metsätalouden koulutus | metsätalousinsinööri | päivätoteutus

Metsätalouden insinööri saavuttaa laaja-alaisen metsäosaamisen, jossa korostuvat metsävarojen kestävä monitavoitteinen suunnittelu, hoito ja hyödyntäminen. Valmistunut opiskelija on perehtynyt metsien taloudelliseen merkitykseen, osaa liikkua maastossa, hallitsee metsäalalla käytössä olevia sovelluksia ja laitteita sekä osaa hyödyntää digitaalisessa muodossa olevaa dataa. Opiskelija on myös kehittänyt työelämä- ja viestintätaitoja opintojen aikana, sekä saanut monipuoliset valmiudet yritystoimintaan.

Metsätalousinsinööriksi voi sijoittua monenlaisiin tehtäviin. Yleisimmin metsätalousinsinööri työskentelee puunhankinnan, metsäpalvelujen tai metsäsuunnittelun parissa. Ammattinimikkeitä ovat muun muassa metsäasiantuntija, metsäasiakasvastaava, korjuuesimies, hankintaesimies, ostoesimies, metsäsuunnittelija, puistomestari, erikoissuunnittelija, logistiikkaesimies ja metsäpalveluyrittäjä.

Koulutuksen sisältö

Metsätalousinsinööriksi opiskelu tapahtuu perinteikkäässä ympäristössä Hämeenlinnassa, Lammin Evolla, jossa metsätaloutta on opetettu jo vuosikymmenien ajan. Ydinosaamisen opinnot, opinnäytetyö ja kaksi harjoittelujaksoa ovat tutkinnon suorittajalle pakollisia moduuleja. Ydinosaamisen opinnoissa perehdytään metsänhoitoon, metsänmittaukseen, puunhankintaan ja –korjuuseen, metsäekologiaan ja metsäsuunnitteluun.

Metsällisen osaamisen lisäksi opiskelija kehittää yleisiä työelämätaitojaan, kuten oma-aloitteisuutta, esimies- ja alaistaitoja, asiakaslähtöisyyttä sekä vastuunkantoa itsestä, työyhteisöstä, yhteiskunnasta ja ympäristöstä. Opintoihin sisältyvissä viestintä- ja kieliopinnoissa on tavoitteena monipuolinen osaaminen suullisesti ja kirjallisesti erilaisissa vuorovaikutustilanteissa myös digitaalisissa ja kansainvälisissä ympäristöissä. Opintojen jälkeen opiskelijalla on hyvät valmiudet elinikäiseen oppimiseen.

Ydinosaamisen opintojen lisäksi opiskelija voi syventää osaamistaan valinnaisissa profiloivissa moduuleissa mm. paikkatietoon, metsäomaisuuden hoitoon, metsäpalveluliiketoimintaan, metsien virkistyskäyttöön tai uusiutuviin energiamuotoihin liittyen. Profiloivien moduulien avulla opiskelija voi itse suunnata omaa osaamistaan omien uratavoitteidensa tai mielenkiintojensa mukaisesti.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa ammattikorkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Metsätalousinsinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Metsätalouden koulutus | metsätalousinsinööri | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu | HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) tarjoaa iloisen ja innostuneen yli 8000 opiskelijan yhteisön, roppakaupalla mahdollisuuksia kansainvälistymiseen sekä tiiviit yhteydet työelämään. HAMKista valmistuneiden työllistymisaste on maan korkeimpia, samoin kuin yrittäjiksi opintojensa jälkeen ryhtyvien osuus. Hämeen ammattikorkeakoulussa on tarjolla lähes 30 AMK-tutkintoa ja 10...


Lue lisää oppilaitoksesta Hämeen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

Vankanlähde 9
13100 Hämeenlinna

 Näytä puhelinnumero
www.hamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Metsätalouden koulutus | metsätalousinsinööri | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot:

Uutiskirje
Haluan tilata HAMKin uutiskirjeen