Tulkki (AMK) | asioimistulkkaus | monimuotototeutus

Diakonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Helsinki
AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Tulkki (AMK) | asioimistulkkaus | monimuotototeutus

Tavoitteet

Asioimistulkkauksen koulutuksen tavoitteena on kouluttaa suomalaisen yhteiskunnan tarpeeseen asioimistulkkeja, jotka pystyvät tulkkaamaan suomalaisen lainsäädännön mukaisissa viranomaistilanteissa sekä elämän muissa eri tilanteissa suomen kielen ja Suomessa harvinaisten puhuttujen kielten välillä. Koulutuksesta valmistuva tulkki hallitsee tulkkauksen seuraavissa tulkkausympäristöissä: kasvatus- ja opetusala, sosiaali- ja terveysala, maahanmuuttotilanteet sekä poliisi- ja oikeusala.

Tulkki (AMK) hallitsee viestintä- ja vuorovaikutusosaamisen erityisesti viranomaistilanteissa tapahtuvassa tulkkauksessa. Hänen toimintaansa ohjaavat asioimistulkkien ammattieettiset ohjeet, joihin sisältyvät mm. salassapitovelvollisuus, puolueettomuus ja huolellinen valmistautuminen tulkkaukseen sekä kattava ja luotettava tulkkaus. Koulutus antaa myös perusvalmiudet kääntää asiatekstejä ja tehdä terminologista sanastotyötä sekä oman kielen opetusta opiskelleille valmiudet toimia maahanmuuttajien oman kielen ohjaustehtävissä.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Tulkki (AMK)

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diak

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) on ainutlaatuinen valtakunnallinen ammattikorkeakoulu. Diak ok suuri sosiaali- ja terveysalan sekä merkittävä kirkon ja tulkkausalan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa. Opiskeluilmapiiri Diakissa on lämmin ja kannustava – yhteisöllisyys ja toisten tukeminen kuuluvat kulttuuriin. Diak kouluttaa kansainvälisiä osaajia yhteiskunnan ja kirkon...


Lue lisää oppilaitoksesta Diakonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Kyläsaarenkuja 2
00580 Helsinki