AMK-paikan lykkääminen tai vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin

12 heinä 2017
KYSYMYS
Hei, hain Lapin AMK sosionomi päivätoteutukseen ja sain paikan, jonka otinkin jo vastaan. Nyt kuitenkin vasta huomasin, että opintoja ei voikaan lykätä noin vain kuten aiemmin on voinut. Onko siis mahdollista, että vaihtaisin päiväopinnoista monimuotoon tai voinko saada lykkäystä vuodella, sillä muutto ei tällä hetkellä ole mahdollista töiden takia. Olen tietoinen uudesta laista, jossa lykkäystä voi saada jos lähtee armeijaan tai on äitiyslomalla. Voiko kouluni silti myöntää lykkäystä jos asiasta sieltä kysyn tai se vaihto monimuotoon?

Vastaus

12 heinä 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi ja onnea opiskelupaikan saamisesta! Kuten itsekin jo kirjoitit, ammattikorkeakoululain mukaan ensimmäisen vuoden opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi lukuvuodelle ainoastaan seuraavista syistä:

1) suorittaa asevelvollisuuslain (1438/2007), siviilipalveluslain (1446/2007) tai naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta annetun lain (194/1995) mukaista palvelua;
2) on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla; tai
3) on oman sairautensa tai vammansa vuoksi kykenemätön aloittamaan opintojaan.

Näin olen se, että et pysty muuttamaan töiden takia, ei valitettavasti ole pätevä syy poissaolevaksi ilmoittautumiseen. Tietenkin voit vielä kysyä asiasta suoraan Lapin AMK:sta, mutta pahoin pelkään, että he eivät voi tehdä poikkeusta.

Hyvä vaihtoehto sinulle voisi siis olla vaihtaminen päiväopinnoista monimuoto-opintoihin. Me Studentumilla emme kuitenkaan voi ottaa asiaan kantaa, vaan tätä sinun tulee myös kysyä suoraan Lapin AMK:sta.

Toivottavasti asiat järjestyvät. Onnea opintoihisi!

Terveisin,
Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.