Ammattikorkeakoulun opintojen lykkääminen

04 heinä 2016
KYSYMYS
Hei!

Tiedän että lain mukaan amk-opinnoissa ei voi enää ilmoittautua poissaolevaksi ensimmäiseksi vuodeksi (ellei ole kyseessä joku niistä pätevistä syistä), mutta voiko ottaa opiskelupaikan vastaan, ilmoittautua läsnäolevaksi ja aloittaa opinnot silti vasta syksyllä 2017? Eli olla vuoden poissa, mikä tietenkin kuluttaa opiskeluaikaa, mutta onko näin mahdollista menetellä? Metropoliaan olisin menossa, mikäli minut vielä hyväksytään varasijalta 2.

Kiitos!

Vastaus

04 heinä 2016

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Olet ihan oikeassa, opiskelupaikan lykkäämiseen on olemassa omat säädäntönsä. Suoraa vastausta en kysymykseesi voikaan antaa, sillä opintojen suorittaminen taikka suorittamatta jättäminen on hyvin oppilaitoskohtaista.

Sinun on mahdollista ilmoittautua poissaolevaksi Metropoliaan, mikäli koulu, mikäli oppilaitos syyn opintojen siirtämiselle olevan riittävä. Mainitsemiasi päteviä syitä ovat esimerkiksi:

asevelvollisuus, raskaus tai toisen oppilaitoksen opintojen loppuun-saattaminen.

Yleisesti ottaen ammattikorkeakoulujen säädökset ja linjaukset kyseisen poissaolevaksi ilmoittautumiseen vaihtelevat jonkin verran. Jotkin ammattikorkeakoulut vaativat tarkempia selityksiä toisiin verrattuna. Mikäli sinut hyväksytään oppilaitokseen, saat todennäköisesti hyväksymiskirjeen mukana lisää informaatiota ilmoittautumisten suhteen sekä Metropolian omat kotisivut voivat myös auttaa sinua.

Suosittelen olemaan suoraan yhteydessä Metropoliaan jotta saat parhaimman vastauksen kysymykseesi, ettei mahdollinen opiskelupaikkasi vaarannu poissaoloon. Jotkin kurssit voivat vaatia tiettyjä toteutumissuunnitelmia heti ensimmäisestä vuodesta alkaen. Tässä asiassa varmasti auttavat myös oppilaitoksen opinto-ohjaajat.

Toivottavasti vastauksestani oli sinulle hyötyä. Onnea opintoihisi ja rentouttavaa kesää!

Ystävällisin terveisin,

Heini Studentumilta

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.