Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
4 vuotta
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kotka
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Video

Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus

Ensihoitaja (AMK) (päivätoteutus)

Nimensä mukaisesti ensihoitaja on terveysalalla se, joka ensimmäisenä kohtaa sairastuneen tai vammautuneen potilaan.

Ensihoitaja arvioi potilaan tilan usein onnettomuuspaikalla tai päivystyspoliklinikalla. Hän tutkii ja varmistaa peruselintoiminnot ja tekee hoitoratkaisun odottamattomissa ja nopeastikin muuttuvissa tilanteissa.

Ensihoitajan on tehtävä päätökset nopeasti, vaikka esitiedot voivat olla puutteellisia ja hoitoympäristö vaihteleva. Potilas ei ehkä pysty kertomaan voinnistaan.

Ensihoitajalla on myös sairaanhoitajan pätevyys. Ensihoitajan erityisosaaminen antaa mahdollisuuden työskennellä teho-osastoilla, sairaankuljetuksessa, päivystyspoliklinikalla tai ensihoidon asiantuntijana hätäkeskuksessa.

Työkokemuksen karttuessa voit halutessasi hakeutua suorittamaan sosiaali- ja terveysalan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

Ensihoitajan opinnot

Koulutus rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opinnoista. Kaikille yhteisissä ydinosaamisen opinnoissa opit ammatin ja tutkinnon perusasiat. Täydentävissä opinnoissa voit valita sinua kiinnostavia opintoja omalta alaltasi tai muilta aloilta.

Päiväopiskelu on päätoimista, ja lähiopetus toteutetaan pääsääntöisesti arkipäivisin. Opinnoissa vaihtelevat erilaiset oppimistavat ja ympäristöt lähiopetuksesta itsenäisesti tehtäviin oppimistehtäviin ja tentteihin, ryhmätyöskentelyyn, verkko-opintoihin, työelämän projekteihin ja hankkeisiin sekä käytännön harjoittelussa tapahtuvaan oppimiseen.

Ensihoitaja työelämässä

Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyäsekä ensihoitajana että sairaanhoitajana. Monenlaisia työtilaisuuksia on sekä kotimaassa että ulkomailla.

Ensihoitajatutkinto antaa ns. yleissairaanhoitajan kelpoisuuden ja sairaanhoitajan EU-direktiivien mukaisen pätevyyden.

Ensihoitajatutkinnon suoritettuasi voit toimiasairaanhoitajan kelpoisuutta edellyttävissä työyksiköissä sekä ensihoitoyksikössä ns. hoitotason tehtävissä ja ensihoitopalvelun kenttäjohtajana.

Tyopaikkoja on esimerkiksi:

  • sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa
  • perusterveydenhuollossa
  • sosiaalitoimessa
  • erikoissairaanhoidossa
  • ensihoitopalvelussa
  • yrityksissä
  • järjestöissä
  • alan kansainvälisissä tehtävissä
  • yrittäjänä

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Ensihoitaja (AMK) | päivätoteutus täytä seuraavat tiedot: