AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Musiikkipedagogina olet musiikin moniosaaja ja työllistyt moniin työympäristöihin. 

Savonia-ammattikorkeakoulun musiikkipedagogin koulutuksessa saat hyvät soitto- ja lauluvalmiudet sekä pedagogisen koulutuksen. Musiikkipedagogina toimit opettajana musiikin perusopetusta ja ammatillista koulutusta antavissa kunnallisissa ja yksityisissä oppilaitoksissa. Saat yleisen pedagogisen pätevyyden, joka on vahva valtti työmarkkinoilla. 

Koulutuksessa suuntaudut klassiseen tai rytmimusiikkiin. Opinnoissa yhdistyy käytännönläheisyys, kansainvälisyys ja luonteva yhteistyö Savonian muiden koulutusalojen opiskelijoiden kanssa.  

Muiden alojen opiskelijoiden ohella teet yhteistyötä alueen taidelaitosten – muun muassa Kuopion konservatorio, Taideyliopisto, Kuopion Kaupunginteatteri ja Kuopion kaupunginorkesteri – kanssa. Projektien ja produktioiden kautta esiintymistaitosi, taiteellinen osaamisesi ja verkostoissa toimimisesi kehittyvät. 

Koulutuksen sisältö

Keskeisiä asioita opinnoissasi ovat solistiset, pedagogiset ja teoreettiset opinnot sekä yhteismusisointi vaihtelevissa kokoonpanoissa. Opinnoissa korostuvat hyvät soitto-, laulu- ja vuorovaikutustaidot, musiikkikasvatukselliset tiedot ja esiintymiskokemus. 

Savonian musiikkipedagogikoulutus toteutetaan musiikkialan työelämän tarpeet huomioiden ja valtakunnallisia vaatimuksia noudattaen. Opintoihisi liittyy runsaasti työelämäharjoittelua. Osana opintoja toimit erilaisissa yhteisissä projekteissa ja produktioissa niin tekijänä kuin koordinaattorinakin. Koulutuksesta saat myös valmiuden elinikäiseen oppimiseen, kehittymiseen ja oman ammattitaidon ylläpitämiseen. 

Uramahdollisuudet

Musiikkipedagogit ovat monipuolisia musiikin ammattilaisia. Valmistuneet toimivat musiikin kentällä laajasti eri tehtävissä, esimerkiksi kansalais- ja kansanopistojen musiikin opetuksessa, musiikkikoulujen, musiikkiopistojen ja konservatorioiden opetustehtävissä. Koulutuksen laaja-alaisuus mahdollistaa toimimisen myös kolmannella sektorilla (mm. järjestö- ja nuorisotyö), teattereissa sekä yrittäjänä. 

Voit itse vaikuttaa opintojesi aikana siihen, minkä tyyppisiin työtehtäviin olet ensisijaisesti suuntautumassa  – musiikkioppilaitoksen opettaja tai musiikin opettaja.  Solististen opintojen lisäksi instrumenttitaidot kehittyvät pääaineesta riippuen kamarimusiikki-, workshop, ensemble ja orkesterisoiton opinnoissa.  

Opintojesi aikana voit tutustua muun muassa soveltavan musiikin käyttöön ja suuntautua työskentelemään erilaisten oppijoiden kanssa. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu