AMK-tutkinnot, päiväopinnot
3,0 (2 Arvioinnit)

Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Muotoilija (AMK) | päivätoteutus

Muotoilijana osallistut oivaltavien tuoteideoiden kehittämiseen, kehität uusia palveluinnovaatioita ja tarjoat ongelmiin luovia ratkaisuja. 

Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilijakoulutuksessa teoria ja käytäntö yhdistyvät. Opit hallitsemaan suunnitteluprosessin, visuaalisen ilmaisun ja eri valmistustekniikat. Lisäksi opit kestävän kehityksen ja liiketoiminnan merkityksen osana muotoilijan työtä. Voit valita opintoihisi korumuotoilua, vaatetusmuotoilua, teollista muotoilua, palvelumuotoilua ja sisustusarkkitehtuuriopintoja. 

Muotoilijana tehtäväsi ovat monipuolisia. Työsi koostuu esimerkiksi tuotteiden, palveluiden, prosessien ja vuorovaikutustilanteiden suunnittelusta. Asiakasymmärrys, aloitteellisuus, näkemyksellisyys ja tulevaisuuslähtöinen ajattelu ovat muotoilijalle tärkeitä taitoja. Opintoihin kuuluvissa työelämän projekteissa pääset kehittämään osaamistasi asiakastöiden kautta. 

Valmistuttuasi olet monitaitoinen muotoilun, luovan suunnittelun ja ongelmanratkaisun osaaja, jonka kädenjälki näkyy kaikkialla! 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilijan koulutuksen tavoitteena on, että tiedät muotoilualan tehtäväkentän mahdollisuudet ja omat vahvuutesi toimia muotoilijana muotoilun asiantuntijatehtävissä. 

Opintosi koostuvat perusopinnoista, ammattiopinnoista, valinnaisopinnoista, työelämän projekteista ja opinnäytetyöstä. 

Ensimmäisen vuoden perusopinnot ovat kaikille muotoilun opiskelijoille yhteisiä. Perusopinnoissa opiskellaan muun muassa ammatillista viestintää, muotoiluajattelua, luovaa ideointia ja digitaalisia perustietoja ja -taitoja. 

Perusopintojen jälkeen opiskelet muotoilun soveltavia ammattiopintoja. Ammattiopinnot toteutetaan muotoilustudio-opintoina toisen ja kolmannen vuoden aikana. 

Opintojen edetessä syvennät muotoiluosaamistasi oman urasuunnitelmasi mukaisesti. Opit tarkastelemaan muotoiluprosessia menetelmien, käyttäjien, materiaalien, valmistusteknologian ja ammattikäytäntöjen näkökulmasta. 

Merkittävä osa opinnoista toteutuu työelämän projekteissa. Projektit harjaannuttavat muotoilualan asiantuntija- ja työelämätehtäviin. 

Harjoittelussa perehdyt käytännön työelämään ja saat valmiuksia erilaisten toimintatapojen ja työmenetelmien soveltamiseen. Harjoittelu tehdään joko projekti-, yrittäjä- tai työelämäharjoitteluna urasuunnitelmasi mukaisesti. 

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Opiskelusi sisältää lähi-, etä- ja itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua ja ammattitaitoa edistävää harjoittelua. Tärkeässä roolissa ovat yhdessä oppiminen ja ryhmätyöt. 

Uramahdollisuudet

Muotoilijan kädenjälki näkyy kaikkialla, ja muotoilija voi työllistyä moniin eri tehtäviin! Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi erilaisissa suunnittelutoimistoissa, teollisuuden, kaupan, liike-elämän, rakentamisen tai matkailun parissa muotoiluasiantuntijana tai asiantuntijana suunnittelupalveluja tarjoavassa muotoiluyrityksessä. 

Sinusta voi tulla myös muotoilualan moniosaaja, jonka tehtävänkuvassa yhdistyvät poikkialaisuus ja luova suunnitteluosaaminen. Tärkeä uramahdollisuus on oman osaamisen ja tuoteideoiden jalostaminen yritystoiminnaksi jo opintojen aikana. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Muotoilija (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 3

Perustuu 2 arviointiin
Arvioinnit julkaistaan ​​arviointikäytäntömme mukaisesti.
Kirjoita arviointi
2/5
Mestari
06 joulu 2016
Muuton yhteidessä sekaannus tiivistyi, mutta ehkä siitä päästään yli?

Aloitin koulutksen vuonna 2014, jolloin syyslukukauden olimme vielä toisissa tiloissa. Syksy meni hyvin ja maistui, mutta keväällä aiheutui muuttohäslinkiä jos jonkinmoista. Til...

Näytä lisätiedot
4/5
Teen tämän sen vara-akun toivossa.
18 touko 2016
Mahdollisuuksia

Opiskelussa parasta on se, kun koululla on riittävät tilat omien projektien tekemiseen. On laser jolla voi leikata puusta ja muovista kaikkea pientä ja ihanaa. Puupaja jossa on ...

Näytä lisätiedot
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu