Kliininen asiantuntija (YAMK) | bioanalyytikko tai röntgenhoitaja

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2,5–3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Kuopio
Ylemmät AMK-tutkinnot
Kliininen asiantuntija (YAMK) | bioanalyytikko tai röntgenhoitaja

Kliininen asiantuntija (YAMK) | bioanalyytikko tai röntgenhoitaja

Terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa pätevyyden terveysalan asiantuntijatehtäviin.

Diagnostisten alojen asiantuntijoita tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän sosiaali- ja terveydenhuollon muuttuvissa toimintaympäristöissä. Savonian YAMK-koulutuksessa saat valmiudet alan tutkimus- ja kehittämistoimintaan, johtamiseen ja asiantuntijana työskentelyyn.

Opinnoissasi painottuu työelämäläheisyys. Opinnäytetyön aihetta valitessa voit huomioida oman työn ja työyhteisön kehittämistarpeet ja suunnata opinnäytetyön sen mukaisesti. Kaikissa oppimistehtävissä pääset käyttämään näyttöön perustuvaa tietoa ja soveltamaan opittuja asioita käytännön työelämään.

Koulutuksen sisältö

Bioanalyytikon YAMK-koulutuksessa voit syventää kliinisen laboratoriotyön laatua, kliinisen laboratoriotyön erikoisalojen asiantuntijuutta ja laboratoriotyön menetelmien kehittämistä.

Röntgenhoitajan YAMK-koulutuksessa voit syventää laatujohtamista, turvallisuuskulttuuria, kuvantamistutkimusten, hoitojen ja menettelytapojen kehittämistä sekä potilaan hoidon turvallisuutta. Lisäksi koulutus kehittää terveydenhuollon alalla tarvitsemiasi johtamis-, tutkimus- ja kehittämistaitoja.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opinnot koostuvat lähiopetuksesta, itsenäisestä opiskelusta, verkkoympäristössä opiskelusta, käytännön työstä ja kehittämistehtävistä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutus on suunnattu hakijoille, jotka ovat suorittaneet jonkin seuraavista tutkinnoista: Bioanalyytikko (AMK), Röntgenhoitaja (AMK), FM biokemia, FM biotekniikka, DI Biotekniikka, FM Kemia, THM tai TtM liikuntalääketiede. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) työkokemusta bioanalytiikan alalta tai röntgenhoidon alalta kliinisestä radiografiasta (kuvantaminen, sädehoito ja isotooppi) tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Bioanayytikko (ylempi AMK) / Röntgenhoitaja (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kliininen asiantuntija (YAMK) | bioanalyytikko tai röntgenhoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Tilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kliininen asiantuntija (YAMK) | bioanalyytikko tai röntgenhoitaja täytä seuraavat tiedot: