AMK-tutkinnot, päiväopinnot
4,0 (1 Arvioinnit)

Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Bioanalyytikko (AMK) | päivätoteutus

Bioanalyytikkkona olet laboratoriotutkimusprosessin ja tutkimukseen liittyvän näytteenoton asiantuntija.  

Savonia-ammattikorkeakoulun bioanalyytikon koulutuksessa opit kliinisen laboratoriotyön perustiedot ja -taidot ja saat osaamisen laboratoriotutkimusprosessin kehittämiseen. Tutustut ihmisen elintoimintoihin sekä sairauksien syntyyn, vaikutuksiin ja ilmenemismuotoihin. 

Työssäsi bioanalyytikkona tarvitset vahvaa luonnontieteellistä perusosaamista. Sinulla tulee olla myös moniammatillisen yhteistyön taitoja, itsensä johtamisen taitoja, mukautumiskykyä, kulttuurien tuntemusta, ongelmanratkaisutaitoja ja asiakaspalvelutaitoa. Bioanalyytikko ohjaa potilaita ja terveydenhuollon henkilökuntaa, ottaa ja analysoi erilaisia näytteitä sekä tekee potilastutkimuksia. 

Bioanalyytikon työ muuttuu jatkuvasti: otat haltuun uusia menetelmiä ja teknologioita läpi työuran.  Digitaaliteknologia laitteineen ja sovelluksineen on osa bioanalyytikon arkea. 

Valmistuttuasi sinulla on laaja-alaiset tiedot ja taidot toimia alan asiantuntijana moniammatillisessa yhteistyössä. Hallitset laboratorio- ja potilastutkimusprosessin sekä kliinisen kemian, kliinisen hematologian, kliinisen mikrobiologian, kliinisen fysiologian, kliinisen histologian, kliinisen sytologian, kliinisen neurofysiologian sekä molekyylibiologian erikoisalojen osaamisen. Lisäksi toimit vastuullisesti ja tuotat luotettavia laboratoriotutkimustuloksia, joita käytetään asiakkaan terveydentilan arviointiin ja terveyden edistämiseen. 

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun bioanalyytikkokoulutuksesta saat bioanalyytikon työssä tarvittavan tietotaidon.  

Opintojen edetessä osaamisesi kehittyy perustason osaajasta kliinisen laboratoriotyön soveltajaksi. Teet urasuunnitelmasi mukaisia valintoja oppimistehtävien, harjoittelun ja opinnäytetyön kautta. 

Voit laajentaa asiantuntijuuttasi valinnaisilla opinnoilla, joita voit valita omasta tutkinto-ohjelmastasi tai Savonian muiden koulutusalojen opetussuunnitelmista. 

Opiskelusi tueksi laaditaan henkilökohtainen opiskelu- ja urasuunnitelma, jossa aiemmin hankittua osaamista voidaan hyödyntää. Henkilöstömme tukee sinua niin tavoitteiden asettamisessa kuin niiden saavuttamisessakin. 

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Ammattitaitoa edistävä ohjattu harjoittelu voi olla osin kolmivuorotyötä. 

Uramahdollisuudet

Bioanalyytikkona voit työskennellä muun muassa sairaaloiden ja terveyskeskusten laboratorioissa, tutkimusryhmissä sekä alaan liittyvissä kaupallisissa myynti- ja tuotekehitystehtävissä.  

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Bioanalyytikko (AMK)

Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 1 arviointiin
Kirjoita arviointi
4/5
petteri
28 heinä 2010

Savonia-ammattikorkeakoulu oli ihan hyvä, kaupunki kiva. Asiansa osaavia opettajia koulussa bioanalytiikassa olisi voinut olla vielä enemmän

Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme vahvoja osaajia kuudella eri koulutusalalla. Joustava koulutustapamme mahdollistaa opiskelun myös työn ohella. Lisäksi tarjoamme työssä olevalle henkilöstölle mahdollisuuden osaamisen uudistamiseen.  Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu