Modern Software and Computing Solutions | YAMK

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1–2,5 vuotta
englanti
Opintotukikelpoinen
   
Verkossa
Ylemmät AMK-tutkinnot
Läppäri ja kädet

Modern Software and Computing Solutions | YAMK

Pelkkä raaka laskentateho ei monissa sovelluksissa ole ongelma, vaan ohjelmistojen toimintaa voidaan tehostaa sopivilla algoritmeilla ja tietorakenteilla. Lisäksi ohjelmoijan on tärkeä oppia hahmottamaan eri algoritmien erot laskentatehokkuudessa. Näitä asioita opiskellaan myös tässä tutkinto-ohjelmassa. Kun dataa on liikkeellä paljon, on tärkeä pystyä suojaamaan se mahdollisimman tehokkaasti ulkopuolelta tulevia hyökkäyksiä vastaan. Siksi tutkinto-ohjelmassa opiskellaan myös lohkoketjuteknologioiden perusteita. 

Perehdyt koulutuksen aikana viimeisimpiin ohjelmistokehityksen teknologioihin, kuten data-analytiikkaan ja datan visualisointiin, koneoppimismenetelmiin, pilvi- ja mikropalveluihin, konttiteknologioihin, suurteholaskentaan sekä lohkoketjuihin. Opintojen aikana myös vahvistetaan ja syvennetään opiskelijoiden taitoja yleisessä ohjelmoinnissa.  

Tutkintoon (60–90 op) sisältyvät opinnot 

Tutkinnon laajuus on 60 (tekniikan ala) tai 90 (liiketalous) opintopistettä ja se muodostuu seuraavista kokonaisuuksista: 

  • Tieteenalan opinnot 25 op 
  • Ammatilliset syventävät opinnot 30 op 
  • Vapaasti valittavat 5 op 
  • Opinnäytetyö 30 op. 

Tieteenalan opintojen tavoitteena on antaa opiskelijalle maisterin tutkinnon vaatimat valmiudet tieteelliseen tutkimustyöhön. Ammatilliset syventävät opinnot keskittyvät ohjelmistoalan työkaluihin ja menetelmiin ja niiden soveltamiseen. Tutkinto-ohjelman ytimenä on käytännönläheinen lähestymistapa, joka korostuu etenkin syventävissä opinnoissa ja opinnäytetyössä. Opinnäytetyössä keskitytään yritysten tarpeista lähtevään soveltavaan tutkimukseen. '

Opinnäytetyö eli Master-työ 

Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen työelämää kehittävä tutkimuksellinen kehittämistehtävä eli Master-työ, joka aloitetaan heti opintojen alussa. Opinnäytetyö tehdään yrityslähtöisesti niin, että opiskelija itse hankkii aiheen tai voi yhdistää kehittämistehtävän omaan työhönsä. Näin opiskelija vastaa aitoon tarpeeseen perustuvan kehittämishankkeen suunnittelusta, testauksesta ja toteutuksesta ja kehittyy myös itsenäisenä innovoijana. Opinnäytetyö vaatii sinulta systemaattista tutkivaa otetta, sisällön asiantuntijuutta, tehtävänrajausta, menetelmällistä osaamista, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä esittämis- ja julkaisutaitoja. 

Työllistyminen valmistumisen jälkeen 

Valmistuttuasi voit toimia asiantuntijana tuotekehityksessä, projekteissa ja tuotannossa. Voit työskennellä esimerkiksi:

  • tuotekehitys- tai tuotantopäällikkönä 
  • vaativien ICT-kehittämisprojektien ja hankkeiden vetäjänä 
  • ICT-alan liiketoiminnan suunnittelu- ja johtotehtävissä 
  • oman alansa vaativissa asiantuntijatehtävissä. 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan syksyllä korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Modern Software and Computing Solutions | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Oulun ammattikorkeakoulu

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakouluTilaa lisätietoa

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Modern Software and Computing Solutions | YAMK täytä seuraavat tiedot: