AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Sosionomi (AMK) | verkkopainotteinen monimuotototeutus

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lahti (+1 sijaintia)
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Sosionomi (AMK) | verkkopainotteinen monimuotototeutus

tietokone ja lasit

Sosionomina työsi on asiakaslähtöistä vaikuttamistyötä erilaisissa työympäristöissä, verkostoissa ja digitaalisissa ympäristöissä. Keskiössä on ihminen, asiakkaan ohjaaminen ja tukeminen eri elämäntilanteissa.

Luot sosionomina asiakkaan osallisuutta vahvistavan vuorovaikutussuhteen ja osaat työssäsi vahvistaa eri-ikäisten ihmisten, perheiden ja erilaisten yhteisöjen sosiaalista osallisuutta. Osaat myös arvioida asiakkaan ja hänen läheistensä tuen ja palvelujen tarvetta ja yhdistät työssäsi tutkimus- ja kokemustietoa. Sosionomina ohjaat asiakkaita heidän arjessaan toiminnallisia ja osallisuutta tukevia menetelmiä hyödyntäen ja palveluja yhteen sovittaen.

Sosionomina toimit sosiaalialan asiantuntijana, toteutat ja kehität sosiaalialan työtä oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhdessä asiakkaan ohjaukseen, kasvatukseen ja kuntoutukseen osallistuvien ammattilaisten kanssa. Sosionomina teet myös itsenäisiä päätöksiä, osaat johtaa tiimien toimintaa ja pystyt toimimaan esimiestehtävissä. Työtäsi ohjaa ammattietiikka ja lainsäädäntö sekä vaikuttavuuden ja kestävän kehityksen periaatteet.

Sosionomin tulevaisuuden osaamisvalmiuksia

Opiskelun aikana opit myös hyödyntämään sosiaali- ja terveysalan uusia teknisiä innovaatioita ja ihmisen toimintakykyä tukevia älykkäitä hyvinvointiteknologian ratkaisuja. Opit ohjaamaan asiakkaita sähköisten palvelujen ja eri teknologioiden turvallisessa käytössä. Lisäksi opit soveltamaan ja kehittämään digitaalisia ja teknologisia ratkaisuja erilaisten asiakkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi, yhdessä muiden alojen ammattilaisten kanssa.

LABissa ihmisten erilaisuus ja moninaisuus nähdään rikkautena ja jokaista ihmistä arvostetaan riippumatta hänen taustastaan tai asemastaan. Koulutuksen aikana saat valmiuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Sosionomin työn tavoitteena on eriarvoistumisen vähentäminen. LABin sosionomikoulutus korostaa tulevaisuuden osaamisvalmiuksia, jossa kehitetään arkilähtöisiä prosesseja, palveluita ja toimintamalleja yksilöiden ja yhteisöjen sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseksi.

Sosionomin opintojesi aikana toimit erilaisissa työelämän kehittämistehtävissä, joissa kokeillaan uusia asiakaslähtöisiä palveluja sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseksi yrittäjämäisellä otteella. Opiskelu tapahtuu pääosin oikeissa työelämäympäristöissä, mutta myös yhteisellä kampuksella ja verkkoympäristössä. Saat myös monikulttuurista osaamista osallistumalla kansainvälisiin hankkeisiin ja opiskelijavaihtoihin.

Verkkopainotteinen monimuoto-opiskelu on joustava tapa opiskella

Sosionomikoulutus toteutetaan monimuotoisesti, mikä tarkoittaa, että se sisältää etä- ja lähiopiskelujaksoja. Opiskelu koostuu verkko-opiskelusta ja lähipäivistä kampuksella. Viikon mittaisia lähijaksoja on noin kerran kuussa. Lähijaksot sisältävät sekä verkko- että lähiopiskelupäiviä. Lähijaksot edellyttävät läsnäoloa. Etä- ja lähiopiskeluopiskelujaksojen aikataulun saat tietää lukukauden alussa.

Opiskelu on täysiaikaista ja edellyttää itsenäistä työskentelyä. Opintoihin sisältyy harjoittelujaksoja, joiden aikana ei ole mahdollista tehdä samanaikaisesti muuta työtä. 

Lähijaksoilla opetus toteutuu pääasiassa arkisin päiväsaikaan, mutta viikonloppu- ja iltatunnitkin ovat mahdollisia. Etäjaksoilla opiskelu on ajasta ja paikasta riippumatonta, joko itsenäistä opiskelua tai tiimissä toteutuvaa opiskelua (tiimitehtäviä) esimerkiksi digitaalisissa oppimisympäristöissä tai työelämähankkeissa.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Lahti
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Kevät

  • Monimuotototeutus
  • Lappeenranta
  • Viimeinen hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Sosionomi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosionomi (AMK) | verkkopainotteinen monimuotototeutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu