Ammattikorkeakouluun hakeminen

25 tammi 2023
KYSYMYS
Miten haetaan ja mitkä ovat pääsyvaatimukset ja -mahdollisuudet AMK tietotekniikan (ohjelmoija) insinööri -linjalle peruskoulun ja ammattikoulun tieto- ja viestintäteknikan perustutkinnon suorittaneelle opiskelijalle?

Vastaus

25 tammi 2023

Hei!

Ammattikorkeakouluun haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa. Korkeakoulujen kevään 2. yhteishaku on auki 15.3. klo 8 − 30.3.2023 klo 15. Voit lukea lisää yhteishausta täältä.

Ammattikorkeakoulut käyttävät kolmea eri valintatapaa:

  • Todistusvalinta (Ylioppilastutkinto)
  • Todistusvalinta (Ammatillinen perustutkinto)
  • AMK-valintakoe

Lisätietoja valintatavoista ja pisteytyksistä löydät ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Korkeakoulut varaavat osan yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensikertalaiskiintiöiden tavoitteena on parantaa niiden asemaa, jotka hakevat ensimmäistä opiskelupaikkaansa korkeakoulussa.

Olet ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva eli ensikertalainen, jos et ole suorittanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa Suomessa tai et ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen.

Aloituspaikat ja valintatavat kannattaa vielä tarkistaa jokaisen hakukohteesi osalta erikseen, sillä ne saattavat vaihdella eri ammattikorkeakoulujen välillä.

Onnea hakuun! 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.