Rakennsutuotantoon suuntautuneen insinöörin työtehtävät

21 tammi 2020
KYSYMYS
Jos suuntautuu rakennusmestarin (amk) opinnoissa rakennesuunnitteluun, voiko suunnitella omakotitalon sekä myös toimia sen vastaavana mestarina? Entä jos suuntautuu rakennustuotantoon, voiko silloin suunnitella taloa, toimia vastaavana mestarina vai tehdä molempia tai ei kumpaakaan? Mitä siis rakennustuotantoon suuntautunut rakennusinsinööri voi tehdä, kun olen ymmärränyt, että tutkinto on vastaava kuin rakennusmestarilla, mutta ei ole kunnolla tietoa siitä, mitä kyseisellä tutkinnolla voi työkseen tehdä.

Vastaus

21 tammi 2020

Hei,

Kiitos viestistäsi. Käsittääkseni rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin tutkinnon suorittanut voi suunnitella omakotitalon. Rakennesuunnittelun opinnot pätevöittävät rakenne- ja rakennussuunnittelutehtäviin, projektin tuotannonohjaukseen ja rakentamis- ja rakennuttamistehtäviin. 

Talonrakennustuotantoon suuntautunut saat taidot toimia työnjohtajana, työmaainsinöörinä tai -päällikkönä. Opinnot painottuvat enemmän siis tuotannon johtotehtäviin, ja saat valmiudet toimia lain mukaisissa rakennustöissä vastaavana työnjohtajana.

Toivottavasti vastauksesta oli apua :) Mukavaa alkanutta vuotta!

Terveisin,

studentum.fi 

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.