Sairaanhoitajaopinnot

02 helmi 2018
KYSYMYS
Moi! Olen valmistumassa lähihoitajaksi ja tarkoituksenani on hakea sairaanhoitajaopintoihin. Sain kuitenkin juuri tietää olevani vihdoinkin raskaana, ja laskettu aika on lokakuussa. Jos saan opiskelupaikan, onko opintoja mahdollista lykätä kaksi lukuvuotta, jotta lapsi olisi tarpeeksi vanha päiväkotiin opintojen alkaessa?

Vastaus

05 helmi 2018

Hei!

Ja kiitos kysymyksestäsi. Ammattikorkeakoululain mukaan otettuaan opiskelupaikan vastaan opiskelija voi ilmoittautua poissa olevaksi enintään yhdeksi lukuvuodeksi, jos hän ensimmäisenä lukuvuonna on äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla.  Jos olet ensimmäisenä opiskeluvuonna poissaolevana armeijan, siviilipalveluksen tai naisten vapaaehtoisen armeijan vuoksi, tai jos olet äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla, sinulla on oikeus ensimmäisen lukuvuoden jälkeen ilmoittautua poissaolevaksi vielä toisen lukuvuoden (kahden lukukauden) ajaksi mistä syystä tahansa opintojesi loppuaikana (tämä poissaolo ei kuluta opiskeluoikeusaikaa).

Tämän perusteella voit siis olla kaksi lukuvuotta poissaolevana. Tarkistathan kuitenkin vielä asian itse oppilaitokselta, sillä käytännöt voivat vaihdella.

Ystävällisin terveisin,

Anssi, Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.