Kaksi AMK-tutkintoa samaan aikaan

24 maalis 2017
KYSYMYS
Hei,
En löytänyt selkeää tietoa opintojen aloituksen lykkäämisestä tilanteessani. Valmistun n. vuoden päästä tamkista ja haluaisin kuitenkin toisenkin tutkinnon tamkista. Onko niin, etten voi nyt hakea yhteishaussa ja lykätä vuotta opintojen aloitusta ilman armeijaa/sairautta/äititslomaa syynä? Ajattelin hakea nyt keväällä tähän toiseen koulutusohjelmaan, lykätä aloitusta vuoden ja aloittaa opinnot kun ensimmäisestä ammatista valmistun. Voinko siis hakea paikkaa vasta vuoden päästä ja opinnot pitää aloittaa heti syksyllä jos ei ole em. syytä?
Entä voisinko ottaa paikan vastaan, olla läsnäolevana ilman että opinnot etenevät? Olla siis varuiksi kirjoilla molemmissa ko., opiskella tämä ensimmäinen ammatti loppuun ja sitten valmistuttuani alkaa päätoimisesti opiskella toista ammattia. Kiitos.

Vastaus

03 huhti 2017

Hei,

Ja kiitos viestistäsi! Olet ihan oikeilla jäljillä tuon yhden korkeakoulupaikan säännön kanssa, eli et siis voi lykätä opintojesi aloittamista suorittaaksesi toisen tutkintosi loppuun. Voit kuitenkin halutessasi hakea jo toiseenkin tutkintoon sisään, ja kirjautua läsnäolevaksi vaikka et sen alan opintoja vielä suorittaisikkaan. Oikeus poikkitieteellisten kurssien valintaan vaihtelee jonkin verran eri ammattikorkeakoulujen välillä, mutta suosittelisin selvittämään suoraan TAMK:n opintoneuvojalta, että voitko esimerkiksi olla molemmissa tutkinnoissa läsnäolevana tai suorittaa molempien tutkintojen kursseja samaan aikaan vaikka olisitkin vain nyt syksyllä alkavassa koulutuksessa kirjoilla. Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja löydät vielä reitin molempien koulutusten suorittamiseen!

Terveisin,
Henni/Studentum.fi

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.